Які «вищі сили» нашептали на вухо «опозиційним» депутатам, що потрібно прийти на сесію Мукачівської міської ради і прийняти ряд важливих рішень для міста та країни?

Інтригуючий заголовок, чи не так? Особливо про «вищі сили».

Але давайте все за порядком.

4 липня 2023 року, після багатомісячних протистоянь, депутати Мукачівської міської ради зібралися на чергову сесію, практично, в повному складі й прийняли ряд важливих рішень для мешканців Мукачівської ОТГ.

Для наших захисників було виділено майже 174 млн грн. Мукачево не змінює своїм традиціям в допомозі ЗСУ. Слід зазначити, що з початку повномасштабної агресії росії проти України, загальна сума допомоги перевищує вже 850 млн грн.

Депутати міської ради зобов’язались продовжувати фінансування облаштування військових містечок на території ОТГ. Для цього було прийнято рішення виділити ще додатково з міського бюджету 1.5 млн грн.

Сесії ухвали рішення про передачу 5 млн гривень допомоги для Чорнобаївської сільської громади Херсонської області.

Не буду продовжувати перелік прийнятих рішень. Їх читач може знайти на сторінці Мукачівської міської ради у фейсбуці та сайті Mukachevo.net.

Але така злагоджена робота депутатів не сподобалась тим, які пробують завоювати якусь, для мене незрозумілу, популярність на тотальній і огульній критиці  міської влади. До таких відноситься, на жаль, і талановитий військовий журналіст Володимир Горішняк. Для мене дико читати, що полковник ЗСУ критикує «опозиційних» депутатів, що вони прийшли на сесію і проголосували… за фінансову підтримку ЗСУ. Для нього, бачу,  було б краще, щоб протистояння продовжувалось. Ось цитата з розлого посту пана Володимира, який він подав у своїй групі «Мукачево SOS» 4 липня (стилістика оригінала збережена):

«Одне слово, вся ця багатоактова «вистава», де головну роль “принципових борців за права людей” відігравали депутати одразу п’ятьох(!) фракцій, тривала дуже багато часу допоки хтось(!) раптом не втрутився у режисуру «видовища» і докорінно переписав ролі “опозиційних” депутатів. (прим. виділено мною»)

Дійсно, всім непосвяченим у «таїнства» мукачівської політики, дуже важко зрозуміти: що з цими депутатами зробили мало не за одну ніч, але вже вчора о 12.00 вони були… блідою тінню самих себе і вже ніщо не видавало в них тих самих «стійких олов’яних солдатиків».

Якщо цей пафос  пана Горішняка перекласти на звичайну мову, то виявляється, що якісь «вищі сили» нашептали на вухо «опозиційним» депутатам на кінець то прийти на сесію Мукачівської міської ради й прийняти ряд важливих рішень, які дуже не сподобалось адміністратору названої групи.

Повністю пост можна прочитати тут.

Дійсно, чому депутати «мало не пишаються… зрадою власних принципів»?

Видно пан полковник забув або не звернув увагу на те, що крім військової дисципліни є ще й партійна дисципліна. Всіх депутатів місцевих рад вибирали за партійним списком і не послухатись свого партійного «боса» – це означає, що можна втратити депутатський мандат.

Пан полковник скромно промовчав, що головою обласного партійного осередку «Слуга народу» є голова Закарпатської ОВА Віктор Микита (полковник СБУ, до речі) а одним з керівників партійного осередку «За майбутнє», заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

З вірогідних джерел мені стало відомо, що названі мною шановні панове і були тими «вищими силами», які попросили чи наказали (та це не так важливо) перестати бойкотувати діяльність міської ради.

Я вважаю, що Віктор Федорович та Василь Васильович, як державні керівники, як патріоти, як відповідальні мужі, зробили дуже правильно, адже допомога ЗСУ – це в першу чергу, а «політичний розбрат» можна залишити на після воєнний період.

Василь Іванчо, як відомо, приклав весь свій талант економіста та юриста, щоб релокація підприємств з зони бойових проходила швидко й ефективно з найменшими фінансовими затратами.

Віктор Федорович зовсім недавно, разом з мерами Мелітополя та Харкова був у складі української делегації, яка брала участь у Конференції з питань відновлення України (URC 2023), яка в середині червня відбулася в Лондоні. На скільки мені відомо,  після поїздки в прифронтові області України, Микита за дорученням президента знову поїхав в Європу. На цей раз до Брюсселю, де братиму участь у засіданні Європейського альянсу міст та регіонів щодо відбудови України, який проходитиме в межах роботи Комітету регіонів ЄС European Committee of the Regions.

На закінчення одна порада шанованому мною пану Горішняку

Перед тим, як писати пасквіль на депутатів Мукачівської міської ради, як не виправдали його сподівання, краще б він звернувся до «вищих сил», а точніше, до Віктора Микити та Василя Іванча з запитанням: чому їхні однопартійці в Мукачівській міській раді стали «так званими «опозиціонерами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *