Міноборони закуповувало пальне за завищеними цінами – 80 грн/л, СБУ не може знайти постачальника, – Ніколов

Дизель по 80 грн за літр був гуртовою ціною.

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Ніколов, передає Цензор.НЕТ.

“Ви вже чули, що паливо для воєнних розкрадали через бодягу — тупо розбавляли, щоб збільшити обсяг після крадіжки. А тепер ми ще й дізнались, що Міноборони розбавляло і ціну. Причому в абсолютно диких розмірах. Зимовий дизель виходив Міноборони по 80(!) гривень за літр. І це була гуртова ціна”, – йдеться в повідомленні.

“Від джерела в ДАСУ вдалось дізнатись, що СБУ вже в курсі цієї теми. Але дивним чином навіть татарівські слідаки не можуть знайти контрагентів Міноборони. Чи саме тому і не можуть, бо у мільярдних контрактах була дика маржа, яку до вторгнення зашивали у кошториси “великого будівництва”?” – додав журналіст.

Видання “Наші гроші” також повідомило, що Міністерство оборони платить своїм постачальникам палива 7% ПДВ, хоча уряд ще на початку вторгнення встановив нульову ставку на паливо для потреб ЗСУ.

“За даними джерела “Наших грошей” в Державній аудиторській службі, приватний постачальник у 2022 році через механізм “скруток” відразу вивів з обороту кошти, призначені для сплати податку назад державі. Служба безпеки України поки безрезультатно намагається знайти цього постачальника, каже джерело. Назва фірм та обсяги постачання – засекречені.

Ціни по дизельному пальному у підрядах Міноборони були набагато вищими від ринкових. У листопаді-грудні було підписано кілька контрактів на зимове та арктичне паливо за ціною 66-72 тисяч гривень за тону. Це відповідає ціні 57-63 гривень за літр. Таких цін у той період на заправках не було на жодній автозаправці країни. Найдорожчі види дизелю коштували максимум до 55 гривень за літр”, – додає видання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *