На Закарпатті викрили цех для підпільного виробництва і контрабанди цигарок до ЄС

СБУ ліквідувала масштабну схему підпільного виробництва і контрабанди тютюнових виробів до Євросоюзу.

Як повідомляють в пресцентрі СБУ, зловмисники щодоби виготовляли до 1 млн цигарок під псевдомарками відомих іноземних брендів. Виробництво цигарок відбувалося у селі Розтока (поблизу села Дубрівка) Іршавської громади. Контрафактна продукція розміщувалася у складських приміщеннях у Мукачеві.

Сировину брали у місцевого фермера, який спеціалізується на вирощуванні тютюну. Для маскування злочинної діяльності ділки облаштували підпільні цехи на базі покинутих складських приміщень. Там же встановили поліграфічне обладнання для нанесення фальшивих «торгових знаків».

За даними слідства, сировину для виробництва цигарок завозили у мішках з-під комбікорму для тварин

.Загальна вартість вилученого товару становить понад 70 млн грн. Готову продукцію збували до різних регіонів України, а також планували контрабандою переправляти до Євросоюзу.

Перевезення товару до зарубіжних країн хотіли робити за підробленими товарно-транспортними накладними.

Так, під час обшуків за адресами розташування «виробничих потужностей» правоохоронці виявили: технологічні цехи та обладнання; велику кількість сировини; поліграфічну продукцію з нанесеними торговими знаками європейських брендів; підготовлений до продажу товар.

Наразі триває розслідування за т ч. 2 ст. 204 та ч. 3 ст. 28 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене групою осіб за попередньою змовою); ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *