Віктор Орбан: Путін не є воєнним злочинцем, а Україна більше не суверенна держава

Віктор Орбан не вважає президента Росії Владіміра Путіна воєнним злочинцем, та думає, що Україна знаходиться під впливом Америки.

Про це прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

Журналіст запитав Орбана, чи арештувала б Угорщина Путіна в разі його візиту до країни відповідно до ордера Міжнародного кримінального суду, але прем’єр-міністр заявив, що російський президент поки не планує приїжджати до Угорщини, тому про це можна говорити лише гіпотетично, пише zn.ua.

На уточнення, чи вважає він сам Путіна військовим злочинцем, Орбан відповів: «Ні, не для мене».

За його словами про воєнні злочини можна говорити після війни.

«Якщо ми хочемо перемир’я і переговорів, ми маємо переконати учасників конфлікту сісти за стіл. А сказати їм «іди, сідай, ми вас заарештуємо», було б не дуже добре. Тому ми можемо говорити про ці правові та кримінальні наслідки лише після укладення миру або умовного миру. Абсолютно безглуздо зараз про це говорити», – додав він

Продовжуючи тему війни в Україні Орбан заявив, що вважає неможливим перемогу України у цій війні, тому що «в Україні закінчаться солдати швидше, ніж у Росії, і це врешті-решт вирішить». На його думку, підтримка Заходом України провалилася.

«Я не хочу впливати на українців, але я завжди виступаю за мир. Інакше вони втратять величезну кількість грошей і життів, будуть великі руйнування. Мир зараз є єдиним рішенням. А мир вимагає негайного припинення вогню», – сказав Орбан.

Також, він зазначив, що Україна більше не може вважатися суверенною державою.

«Дійсно важливо те, чого хоче американський народ. Україна більше не є суверенною державою. У них немає грошей. У них немає зброї. Вони можуть воювати лише тому, що їх підтримує Захід. Тому якщо американці вирішать, що вони хочуть миру, то мир буде», – сказав Орбан.

Угорський прем’єр вчергове повторив свою позицію, що «єдиний спосіб їх (українців, ред) врятувати – це почати переговори з росіянами.. і знайти місце для України в новій архітектурі безпеки».

Нагадаємо, через суперечки щодо прав меншин Угорщина налаштована блокувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, а як умову зняття свого вето називає надання статусу кандидата на членство для Грузії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *