Один «адвокат» (ч.3 ст.368 ККУ) брав «інтерв’ю» у другого «адвоката» (ст.358 ККУ) під «благодійним зонтиком» Лідії Ізовітової

І наговорили ці два «солідні хлопи» на солідну суму моральної компенсації

Своїм говнометним інтерв’ю загнав себе наш фальшивий адвокат у своєрідну пастку, з якої, навряд, чи виплутається.

Прийдеться неадвокату, шахраю та аферисту Олексію Фазекошу шукати для суду оригінал неіснуючого свідоцтва про зайняття адвокатською діяльністю або хоча б дублікат цього неіснуючого документа, якого теж нема, є тільки якісь засмальцовані ксерокопії з ксерокопій.

Прийдеться шукати оригінальні документи, які б засвідчували, що наш шахрай здавав кваліфікаційні іспити, проходив стажування, приймав присягу адвоката та «отримав» свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю та й доказувати, що перед отримання свідоцтва адвоката, як «юрист» «з вищою юридичною освітою» два роки працював в сфері права. А також доводити, на якій підставі суддя Віктор Заборовський написав у Постанові Мукачівського міськрайонного суду від 25 червня 2010 року (справа №2-а-930/10), що судом було встановлено, шо Фозекош О. А.  з д а в   в с і   необхідні документи передбачені Положенням про КДКА, успішно склав іспити, прийняв присягу адвоката, тобто у законний спосіб отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за № 21/575 від 21.12.2006 року та його дублікат від 24.12.2008 року».

Прийдеться взяти дану справу з архіву та оцінити, якою доказову базою користувався суддя, коли писав у Постанові процитовані мною слова. Прийдеться.

Ще одне. І про це я вже писав, що ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ прийняв 17 червня 2015 року (справа К/800/7162/15) Ухвалу, якою вирішив «Постанову Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 25 червня 2010 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 29 січня 2015 року скасувати… Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.»

Пройшло вже 9 років з моменту прийняття даної УХВАЛИ, а наш аферист на камеру журналістів проросійського «Першого козацького», колись ютубканалу, а після заборони, тільки Телеграм каналу, який обслуговує УПЦ МП, твердить, що у грудні 2006 року Закон «Про адвокатуру», який діяв до 2012 року, дозволяв бакалавру з «Міжнародних відносин» ( а не «Міжнародного права», як брехав на камеру Фазекош) бути адвокатом.

Своєю заявою на камеру наш аферист ще раз підтвердив, що в 2006 році він був тільки бакалавром. Правда, бакалавром з міжнародних відносин.

Давайте розберемось ще раз детально з цим питанням.

Хто такий бакалавр?

Бакала́вр — це освітній ступінь, що здобувається на першому рівні вищої освіти та присуджується закладом вищої освіти у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти освітньо-професійної програми. Це перший, базовий рівень вищої освіти, але не «вища освіта» і тим більше не «вища юридична освіта».

Тривалість навчання на бакалавра – 4 роки, а на заочній формі навчання – до 5 років.

Закарпатський державний університет — вищий навчальний заклад IV рівня акредитаціїдержавної форми власності, створений за розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 листопада2004 року№ 843-р та відповідним наказом Міністерства освіти і науки України від 26 листопада 2004 року № 887 на базі Ужгородського державного інституту інформатики, економіки і права, який розпочав свою діяльність у 1995 році 

Цікаву, як наш “ГЕНІЙ” в області міжнародних відносин зміг стати бакалавров за 1 рік на заочній формі навчання?

Доктор юридичних наук, адвокат Лариса Криворучко зробила відповідний офіційний запит в УжНУ про навчання Олексія Фазекоша в Закарпатському державному університеті та Ужгородському державному університеті.

З УжНУ Лариса Сергіїна отримала повну і вичерпну відповідь. Серед копій можливих документів відсутній документ, який би підтверджував про перевод Олексія Фазекоша з Ужгородського державного університету в Закарпатський державний університет. 

9 липня 2004 року закінчив навчання в Ужгородському державному університеті і отримав диплом бакалавра історії.

В архіві УжНУ відсутні документи, які б підтверджували, що  Олексій Фазекош поступав в ЗакДУ в в 2004 чи 2005 році на спеціальність з міжнародних відносин.  В особій справі Олексія Фазикоша №ЗП 07,180, яка була передана до Ужгородського національного університету наявна тільки копія баакалавра серії АК №28508797 від 01 липня 2006 року про отимання Фазикошом О.А. базової вищої освіти за напрямком підготовки “Міжнародні відносини”.

Ким може працювати бакалавр з «Міжнародних відносин»?

На всіх офіційних сайтах вишів, в яких отримують освіту за спеціальністю «Міжнародні відносини» чітко і ясно прописано, на підставі законодавства про вищу освіту, що бакалавр з «Міжнародних відносин» може працювати в державних або закордонних органах влади, посольствах, представництвах міжнародних організацій, міжнародних інститутах, аналітичних центрах, медіа, перекладацьких агенціях, компаніях, які працюють у сфері зовнішньополітичної діяльності, але тільки не адвокатом.

Тільки в 2008 році Олексій Фазекош отримав диплом бакалавра з права («Правознавство»).

А ким може працювати бакалавр з права («Правознавство»)?

Бакалавр права може працювати:

  • Секретарем суду
  • Помічником приватного детектива
  • Помічником судді
  • Помічником юриста
  • Державним виконавцем
  • Помічником адвоката (але не адвокатом)
  • Помічником нотаріуса
  • Оперуповноваженим
  • Інспектором патрульної служби
  • Помічником дільничного інспектора
  • Помічником слідчого
  • Інспектором (пенітенціарна система)
  • Юрисконсультом

Бакалавр права може працювати на первинних посадах в органах державної влади, в організаціях та юридичних фірмах різних видів діяльності.

А це вже курйозний випадок

Як нам відомо, наш аферист керує Радою адвокатів Закарпатської області з 2012 році, а 25 вересня 2015 року Рада адвокатів України, за підписом голови РАУ та НААУ Лідії Ізовітової прийняла Рішення № 106 «Про затвердження роз’яснення з питань стажу роботи в галузі права для набуття особою права на заняття адвокатською діяльністю.» В цьому рішенні чітко написано, що «відповідно до положень Закону України «Про вищу освіту» від 17 січня 2002 року № 2984-ІІІ та положень Закону України «Про вищу освіту» від 01 липня 2014 року № 1556-VІІ освітньо-кваліфікаційний рівень «Бакалавр» за спеціальністю «правознавство» не може бути прирівняний до освітнього рівня повна вища юридична освіта.

Особа з освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за спеціальністю «правознавство» не може бути адвокатом.

Для здобуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні слід враховувати стаж роботи в галузі права після здобуття претендентом повної вищої юридичної освіти (вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра та/або після отримання диплома спеціаліста, магістра).»

Не забуваймо, що в 2006 році діяв Закону України «Про вищу освіту» від 17 січня 2002 року № 2984-ІІІ.

І накінець звернемо увагу знову  на Закон України «Про адвокатуру» (1992 -2012).

В статті 2 «Адвокат» чітко написано, що «адвокатом  може  бути  особа,  яка  має вищу юридичну освіту, підтверджену  дипломом  України  або  відповідно  до   міжнародних договорів  України  дипломом  іншої  країни,  стаж роботи у галузі права  не  менше  двох  років,  володіє  державною  мовою,  склала кваліфікаційні  іспити,  одержала в Україні свідоцтво про право на зайняття адвокатською  діяльністю  та  прийняла  Присягу  адвоката України.  {  Частина  перша  статті  2  в  редакції Закону N 355-V( 355-16 ) від 16.11.2006 }.

Хочу ще підкреслити, що нова редакція ст. 2 почала уже діяти з 16 листопада 2006 року. Можливо, що фазекош ще міг би щось теревенити, якби «намалював» собі свідоцтво адвоката до 16 листопада 2006 року, а не 21 грудня 2006 року. Але й тоді треба було бути бакалавром з права, а не з міжнародних відносин.

Цього не розуміє повний невіглас в юриспруденції Олексій Фазекош, але чому на це закриває очі висококваліфікований юрист, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова?

Про це я спробую дати відповідь в наступних своїх публікаціях. В кінці кінців мільйонерша бабуся Ліда піде з посади, яка зробила з НААУ і РАУ  добрий бізнес проєкт за рахунок коштів «кріпаків» – адвокатів, а де буде наш аферист, якщо Лідія Павлівна разом зі своїм «колгоспом» чкурне за кордон? Адже в нього, крім половини батьківської квартири, немає нічого. А може є? В комірці банку?

А тепер звернім увагу на другого «адвоката», а за сумісництвом говнометного «журналіста»  – Олександра Красовицького

«Цікавий» персонаж, тридцятирічний “хабарник” з Миронівки Київської області.

Знаєте, гугл може все. Ось я і «нагуглив»:

«Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань розташованого у місті Києві та Управління СБ України в місті Києві та Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) відносно слідчого відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області, лейтенанта поліції Красовицького Олександра Олександровича, 1992 р. народження. Він звинувачується в тому, що вимагав та отримав 5 тис. доларів США неправомірної вигоди за сприяння у закритті кримінального провадження за фактом шахрайства. Поліцейського затримано в порядку ст.208 КПК України. Михаил Федорченко». Даний матеріал опублікований у фейсбучній групі «Підслухано|Миронівка».

https://www.facebook.com/groups/103938013521825/permalink/901627130419572/.

Заходимо на сторінку «Александр Красовицкий» і знаходимо досить цікаву рекламну картинку:

«Адвокат зі справ водіння у нетверезому стані»

Крім того, з відкритих публічних джерел стало відомо, що громадянин КРАСОВИЦЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ є обвинуваченим у кримінальному провадженні № 42021110000000157 (кримінальне провадження №42021110000000157, ч.3 ст.368 КК «неправомірна вигода у великому розмірі», справа №381/ 33 7 9 /21, Фастівський міськрайонний суд Київської області).

Підчас першого розглядую кримінальної справи, в якому, за подання прокурора, мало бути прийняте рішення про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, наш “хабарник” поліцейський, а за сумісництвом ще й «журналіст», щоб не потрапити в СІЗО, симулював непритомність. З відео добре видно, що до «станіславського» йому ще дуже далеко. Приїхала машина невідкладної медичної допомоги і лікарі встановили відмінний стан здоров’я нашого “хабарника” (тиск 125/80). Але хитрощі спрацювали і Олександр Красовицький не потрапив в СІЗО. А щоб там з поліцейським-“хабарником” зробили ув’язненні можна тільки пофантазувати.

За відкритою публічною інформацією суду (судовий розгляд кримінального провадження № 42021110000000157) щодо Олександра Красовицького стало відомо, що до суду обвинувачений не появився ні разу

Відповідно до ст. 323 КПК України якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд вживає заходів щодо забезпечення його прибуття до суду, та має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого.

Прокурор заявив клопотання щодо застосування примусового приводу у судове засідання до обвинуваченого Олександра Красовицького, у зв`язку з його неявкою у судове засідання. Відповідно до ст. 139 КПК України, якщо обвинувачений не з`явився, до нього може бути застосовано  примусовий привід.

Відсутність в судовому засіданні обвинуваченого Олександра КРАСОВИЦЬКОГО робить неможливим проведення судового засідання, тому суд вважає за необхідне застосувати до обвинуваченого Олександра Красовицького привід через Фастівський РУП ГУНП в Київській області для забезпечення судового розгляду кримінального провадження.

Враховуючи викладене суд постановив: Клопотання прокурора – задовольнити. Застосувати примусовий привід у судове засідання, до обвинуваченого Олександра Красовицького. Організацію виконання ухвали про привід обвинуваченого доручено начальнику Відділу поліції №2 Обухівського РУП ГУ НП в Київській області (суд призначено на 30.01.2024 року. Залишилось не довго чекати.

Ще один цікавий момент з біографії молодого “хабарника”.

З офіційної інформації з сайту Вищої Ради Правосуддя стало відомо, що «6. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області щодо притягнення до відповідальності адвоката Іжака О.І. (свідоцтво адвоката №2658/10: https:// erau.unba.org.ua/profile/26051) за вчинення його помічником КРАСОВИЦЬКИМ Олександром Олександровичем дій, що можуть мати ознаки втручання в діяльність судді.»

Але на цьому «юридичні чудеса» не закінчується. Екслейтенант поліції, “хабарник” Олександр Красовицький, який обвинувачений у кримінальному провадженні №42021110000000157 став не тільки помічником адвоката О.І. Їжака, але проявив нахабство «вищого розряду»:

будучи тільки помічником шановного адвоката, порушив законодавство України – втручався в діяльність суддів;

нахабно порушує  судового процес, не прибуває за викликом у судові засідання у своєму ж кримінальному провадженні №42021110000000157, у якому має статус обвинуваченого;

маючи статус обвинуваченого подає заяву в КДКА  про складання  кваліфікаційного іспиту для  отримання статусу адвоката.

Чи має право людина, яка знаходиться в статусі обвинуваченого отримати статус адвоката?

Переважна більшість громадян категорично скажуть: НІ.

Але тільки не нелегітимне керівництво НААУ і РАУ. Яке через великий страх, що втратять мільйони грн членських внесків, опустилось нижче рівня афериста, шахрая та неадвоката олексія фазекоша та хабарника олексія красовицького

В наступній публікації буде теж цікаво, не шановані мною пані Ізовітова, панове Гвоздій та Колесніков…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *