На 87 році життя помер Сільвіо Берлусконі, колишній прем’єр-міністр Італії, повідомляють італійські засоби масової інформації

У складному та заплутаному світі італійської політики Сільвіо Берлусконі був головним махінатором, якому вдавалося чудово поєднувати великий бізнес та політичну кар’єру.

Його харизма і прекрасне почуття гумору підкуповували італійських виборців, і вони продовжували віддавати за нього свої голоси, попри звинувачення, що звучали на його адресу в корупції та зв’язках з мафією.

Берлусконі неодноразово поставав перед судом, але щоразу йому вдавалося вийти сухим із води завдяки неймовірному таланту маневрувати у неповороткій юридичній системі Італії, а також відсутності прямих доказів його вини.

Він звик оточувати себе гарними жінками, і саме любов до них зіграла з ним злий жарт: низка сексуальних скандалів на старості років призвела до того, що від нього відвернулися багато прихильників.

Завдяки своїй чарівності та вмінню знаходити спільну мову зі співрозмовником, Берлусконі вдавалося бути в добрих стосунках із багатьма світовими лідерами.

Йому чудово вдавалося поєднувати дружбу з російським президентом Володимиром Путіним, нині покійним лівійським лідером Муаммаром Каддафі та президентом США Джорджем Бушем-молодшим.

За оцінками експертів, саме Сільвіо Берлусконі відіграв важливу роль у потеплінні відносин США та Росії на початку 2000-х років, а також у створенні Ради Росія-НАТО, яка більше не функціонує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *