Андрій Балога: Не допомагати під час війни ЗСУ – злочин…

Сьогодні знову не відбулася сесія Мукачівської міської ради. Не вистачило кворуму. Частина депутатів, проявивши, «політичну зрілість», знову не прийшли на сесію. Не буду перераховувати від яких політичних сил це депутати та перераховувати їхні прізвища, хоч знаю більшість депутатів міської ради особисто. Сьогодні це не так важливо.

В «політику» можна б гратися в мирний час, а не в час жорстокої війни, яка прийшла в Україну. Сьогодні гра в «політику місцевого розливу», яку б мету перед собою не ставили ті, що стоять за спинами депутатів – саботажників, це злочин.

Для наочності приведу два повчальні приклади з мого колишнього політичного життя, коли непримиримі опоненти «Наша Україна» та СДПУ(о) знаходили спільну мову, коли це було потрібно для блага наших громадян

Якихось 20 років тому, а точніше, в кінці 2003 і на початку 2004 року, коли президент України Леонід Кучма ввів у Мукачеві президентське правління, змістивши з посади законно обраного міського голову Василя Петьовку («Наша Україна») і призначив виконувачем обов’язки міського голови Мирослава Опачка (СДПУ(о), нам з головою Мукачівської районної ради Ілієм Токарем (я тоді працював заступником голови Мукачівської районної ради) прийшлось проявити виважену позицію в питаннях, які належали до спільних інтересів мешканців міста і району. Оперативно провели сесію Мукачівської районної ради, прийняли бюджет району, в якому були передбачені кошти на утримання Мукачівської районної лікарні.

Інтереси мешканців районну тоді були вищі  конфронтації «Нашої України» та СДПУ(о).

У 2001 році був створений  Державний  комітет  України у справах національностей   та   міграції.
Восени 2002 року, після звільнення з посади голови Закарпатської облдержадміністрації, даним держкомітетом почав керувати Геннадій Москаль.
Активна натура Геннадія Геннадійовича потребувала  самовираження.  Благо що така можливість скоро підвернулась. Євросоюз вирішив виділити кошти на будівництво притулків для нелегальних мігрантів. Освоювати гроші якраз і мав Державний  комітет  України у справах національностей   та   міграції.

Геннадій Ганнадійович вирішив один такий притулок побудувати в Мукачівському районі. Євросоюз  виділив  гроші й немалі гроші – 1 млн євро. Залишилось за «малим» треба було отримати позитивну думку жителів тих сіл, біля яких планувалось будувати притулок. Це угорські села Дерцен і Форнош, між якими знадились залишки колишньої військової бази СРСР, на якій  заправляли твердопаливні ракети. З пропозицію провести збори  громад названих сіл до районної ради звернувся особисто сам Москаль. Збори громад названих треба було оформити протокольно з підписами й паспортними даними.

Було зрозуміло, що такий притулок для нелегальних емігрантів між двома угорськими селами буде об’єктом підвищеної  небезпеки для мешканців названих сіл. Треба було оперативно розв’язувати питання.

Завдяки спільним зусиллям Мукачівської районної ради («Наша Україна») та Мукачівської райдержадміністрації, керівником якої був представник СДПУ(о) Василь Лазар, та мешканців Дерцена та Форноша, які на зборах сказали «ні» притулку для нелегальних емігрантів, задум Геннадія Москаля так і не здійснився.

Чому б зараз депутатам Мукачівської міської ради, більшість яких виросла вже в незалежній Україні, не забути про якісь політичні амбіції й спільними зусиллями не працювати на благо інтересів мукачівців? 

Повністю підтримую позицію Мукачівського міського голови Андрія Балоги, які на сторінках фейсбуку написав:

“Звертаємось до депутатів, які в черговий раз не прийшли на сесію міської ради та саботують розгляд найважливіших питань, що стосуються життя громади та посилення обороноздатності країни.

А саме, блокують проведення капітального ремонту 10 вулиць у мікрорайоні Паланок та виділення:

  • 70 млн грн на ремонт доріг у селах громади;
  • 50 млн грн 128-мій бригаді, 60 млн грн 3-й окремій штурмовій бригаді (Азов) та 5 млн грн Мукачівському прикордонному загону;
  • 50 гектарів землі для розбудови військового містечка нової військової бригади;
  • 2,5 млн грн на оздоровлення дітей пільгових категорій, зокрема дітей військових, які загинули;
  • земельної ділянки 2 державному пожежно-рятувальному загону ГУ ДСНС для будівництва «Центру безпеки»;
  • 900 тис. грн мукачівським спортсменам за перемоги на змаганнях різних рівнів та не приймають рішення про закупівлю для ЦНАП обладнання для друку прав та техпаспортів.

Шановні народні обранці, ви обрані людьми що б працювати, вирішувати прості та складні питання Мукачівської громади та її мешканців. Сьогодні не час займатись політичними інтригами та спекуляціями, натомість:

Не допомагати під час війни ЗСУ – злочин.

Ігнорувати питання, які стосуються життя людей – злочин.

Не ходити під час війни на роботу – злочин.

Ваша присутність на сесіях міської ради – це ваш передбачений законом та особистий обов’язок перед громадою, яка вас обрала, а не чиясь примха.

Нехтування своїми обов’язками в такий складний період підриває довіру людей до всієї влади та впевненість в здатності політиків демонструвати єдність перед обличчям ворога.

Час ставати відповідальними перед нашою громадою та показати, що ви насправді готові служити інтересам мукачівців, а не політичних авантюристів.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *