10 дивних фактів про Місяць, які не можуть пояснити сучасні вчені

Місяць розбурхує людські уми з самого початку часів.

І навіть сьогодні, в епоху прогресу, в інтернеті можна знайти безліч дивовижних історій і висловлювань про Місяць.

Вони варіюються від фантастичних теорій змови до дійсно дивних аномалій, які вчені поки не можуть пояснити.

1. Розміри та орбіта ідеальні

Размеры и орбита Луны идеальны.

Розмір і орбіта Місяця ідеальна.

За останні кілька років відбулося кілька повних затемнень Сонця  Місяцем. Насправді сам факт того, що люди можуть спостерігати таке явище, є справжнім дивом. Давно відомо, що Місяць є єдиним супутником, який дозволяє спостерігати повне затемнення з поверхні планети. У випадку з Землею все це пов’язано з відносними розмірами Сонця, Місяця і віддаленістю Землі від них. Розмір Місяця становить близько чверті земного. А тепер про дивацтва.

Діаметр Місяця приблизно в 400 разів менше діаметра Сонця. Але Місяць також знаходиться в 400 разів ближче до Землі, ніж Сонце. Також Місяць має ідеальну кругову орбіту навколо Землі, на відміну від всіх інших відомих супутників. Це створює враження, що Місяць і Сонце однакового розміру на небі. Хоча це, ймовірно, збіг, його шанс становить кілька мільйонів до одного. Конспірологи не втомлюються доводити, що причина цього проста: Місяць – «штучний об’єкт», а її розмір і орбіта точно вивірені.

2. Порожнистий

Луна пустотелая.Місяць порожнистий.

Карл Саган заявив у своїй книзі «Розумне життя у Всесвіті» в 1966 році, що природний супутник планети не може бути порожнім. Більшість погодилася з ним. Тому вчені були шоковані, коли сейсмічне обладнання на Місяці зафіксувало значні відлуння 20 листопада 1969 року, після того, як місячний модуль «Аполлон-12» приземлився на місячну поверхню. Місяць не тільки «дзвенів, як дзвіночок», він робив це більше години. Якщо вірити даним, то це говорить про те, що Місяць порожній.

Під час наступної місії реверберація була виміряна знову. На цей раз ефект був ще більше, а «дзвін» тривав понад три години. Всупереч припущенням, що Місяць дійсно може бути порожнистим, засновані на власних експериментах NASA, результати були значною мірою приховані NASA в наступні роки.

3. Дивні кратери

Странные кратеры Луны.

Дивні кратери Місяця.

Місяць просто всіяний кратерами, які утворилися за мільярди років його існування. Як не дивно, ці кратери однакові по глибині. Згідно з тим, що вчені знають сьогодні, ці кратери повинні сильно відрізнятися  глибиною, але це не так на Місяці. Більшість сходяться на думці, що це всього лише аномалія, але деякі стверджують, що Місяць штучний або порожнистий, і вважають ці кратери доказом своєї теорії.

Нібито під скелястою місячною поверхнею знаходиться «внутрішня оболонка», що складається з якогось металевого матеріалу, здатного поглинати удари й рівномірно розподіляти їх по всій поверхні, тим самим запобігаючи появі глибоких кратерів. На думку деяких, ця оболонка також запобігає пошкодженню того, що може лежати під нею.

4. Штучні споруди

Искусственные структуры Луны.

Штучні споруди Місяця.

У NASA кажуть, що «штучні» структури на Місяці є оптичними ілюзіями в більшості випадків, а також результатом розмитих низькоякісних зображень в інших випадках. Однак ентузіасти ентузіастів НЛО стверджують, що ці знімки є незаперечним доказом існування інопланетних і штучних структур на Місяці. Навіть через пару хвилин в інтернеті можна знайти купу схожих фотографій, деякі з яких досить переконливі. Але перевірених доказів, звичайно, мало.

Одна з таких аномалій називається «Осколок», і її можна знайти на фотографіях NASA. На знімку можна побачити штучну споруду, що підноситься над поверхнею. Той факт, що він відкидає тінь, змушує багатьох дослідників НЛО відкидати ідею оптичної ілюзії. Цікаво, що на відносно невеликій відстані знаходиться ще одна передбачувана споруда, Вежа, висота якої, за оцінками, становить близько 11 кілометрів.

5. Штучно виведений на орбіту

Луна искусственно размещена на орбите.

Місяць штучно виведена на орбіту.

Немає сумнівів, що життя на Землі кардинально зміниться і без Місяця. Для людей це може навіть стати неможливим. Місяць стабілізує океани Землі й полярні регіони планети, створюючи сезони року, які дозволяють процвітати більшості областей планети й життя на ній. Однак багато стародавніх писань, здається, описують час до того, як Місяць з’явився на небі Землі. Деякі вважають, що Місяць — це штучна споруда, спеціально розміщена на точно розрахованій орбіті для стабілізації умов на Землі.

6. База інопланетного інтелекту

Луна - база инопланетной разведки.

Місяць — інопланетна розвідувальна база.

Якщо якась невідома стародавня цивілізація цілеспрямовано помістила Місяць на орбіту Землі, то єдиним логічним припущенням може бути те, що це зробила позаземна раса. Наприклад, дослідник і автор, який викликає масу суперечок, Девід Айк стверджує, що Місяць — це штучний супутник, який передає сигнали від Сатурна на нашу планету і створює ту «матрицю», яка є нашою реальністю.

7. Унікальне обертання

Уникальное вращение Луны.

Унікальне обертання Місяця.

Всі чули про темну сторону Місяця, яку люди ніколи не бачили. Багато хто думає, що Місяць завжди повернена до Землі однією стороною, бо він не обертається. Але точніше було б назвати цю частину Місяця «зворотною стороною», бо Місяць фактично обертається. Навколо Землі Місяць робить повний оберт за 27, 3 дня, а навколо своєї осі обертається за 27 днів. Це «синхронне обертання» змушує одну сторону Місяця завжди «віддалятися» від нашої планети.

Знову ж таки, Місяць унікальна в цьому, в порівнянні з супутниками інших планет. З точки зору конспірологів, це було зроблено спеціально для того, щоб «темна сторона Місяця» була ідеальним місцем для створення інопланетної бази.

8. Реальна історія Місяця

«Письма с Андромеды» Алекса Кольера.

«Листи з Андромеди» Алекса Кольєра.

У своїй суперечливій і широко висміюваній книзі «Листи від Андромеди» автор і дослідник Алекс Кольєр стверджував, що розкрив справжню історію Місяця. Але те, як він отримував свою інформацію, трохи «насторожувало» людей — автор нібито отримував «телепатичні повідомлення» від інопланетянина, який жив в сузір’ї «Зенета». За словами Кольєра, Місяць насправді був величезним космічним кораблем, який прибув сюди мільйони років тому. Він привіз  «рептилоїдів, гібридів людей і рептилій, і перших людей, які ступили на Землю».

Кольєр стверджує, що Місяць порожня, а на поверхні є кілька таємних входів, що ведуть всередину. Під поверхнею Місяця знаходиться металева оболонка, яка приховує залишки стародавніх інопланетних баз, що залишилися після величезної війни 113 000 років тому. Сьогодні ці бази зайняті таємним світовим урядом, який працював пліч-о-пліч з позаземною расою.

9. Домісячна історія

Долунная история Земли.

Домісячна історія Землі.

Багато стародавніх писань розповідають про час “до місяця”. Наприклад, Аристотель писав про Аркадію, стверджуючи, що Земля була заселена «до того, як на небі над землею з’явилася місяць». Так само Аполлоній Родоський говорив про час, «коли не всі «кулі» були ще на небесах». Плем’я чибча в Колумбії також має подібні усні легенди, які починаються словами: «У найдавніші часи, коли місяця ще не було на небі».

10. Секретні місії

Секретные миссии на Луне.

Секретні місії на Місяці.

Алекс Кольєр не єдина людина, яка стверджує, що на Місяці є бази. За останні два десятиліття було багато таких заяв, часто нібито від анонімних людей, які оприлюднили секретні документи. Одне з недавніх оголошень про наявність бази на Місяці зробив доктор Майкл Салла, який працює з китайським космічним агентством над пілотованою місією на Місяць. У разі успіху це буде перша поява людини на Місяці з часів «Аполлона-17» в 1972 році.

Салла стверджує, що база є частиною «військово-промислового позаземного комплексу». Ще більш дивними є його коментарі про те, що NASA активно бомбардує такі бази, а також «стародавні артефакти й об’єкти», щоб приховати їх існування. Крім того, він повідомив, що секретні місії з розвідки Місяця проводить «секретний світовий уряд», який уклав секретний контракт з невідомою позаземною расою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *