20 простих способів схуднути на три кілограми за місяць

Якщо ви свідомо підійшли до питання схуднення, вам обов’язково потрібно розробити стратегію, яка з дня на день, з місяця в місяць, з року в рік буде допомагати вам схуднути. Багато людей покладаються на різні дієти, але, як показує практика, сили волі для того, щоб дотримуватися обраного раціону, не всім вистачає, а тому дуже скоро людина зривається і починає ще активніше набирати вагу.

Що робити, запитаєте ви? Насправді, схуднути можна без виснажливих дієт і відвідування тренажерного залу. Але для цього вам доведеться внести точкові зміни в свій раціон і своє життя. Всі вони досить прості, але вимагають, щоб їх регулярно дотримувалися. В цьому випадку ви знизите калорійність свого щоденного раціону приблизно на 500 ккал в день, а значить, не помітите, як схуднете на 3 кілограми за місяць!

Вже цікаво? Тоді зверніть увагу на 20 простих способів втратити до 500 калорій на день.

1. Постійно ходити

Ні для кого не секрет, що рух – це життя, а також струнка і підтягнута фігура. Ось тільки часу на спортзал або щоденні пробіжки постійно не вистачає. Але вихід є. Просто рухайтеся, коли тільки можете – танцюйте стоячи біля плити, ходіть по офісу, поки розмовляєте по мобільному телефону, і відмовтеся від ліфта, вважаючи за краще ходити з поверху на поверх сходами.

Арахис

2. Відмовтеся від горіхів

Багато дієтологів рекомендують влаштовувати перекуси, поїдаючи горіхи, які багаті корисними жирами, що підтримують роботу серця і судин. Ось тільки горіхи – вкрай калорійні (в 100 г продукту міститься, в середньому, 500 ккал), а на практиці така закуска перетворюється в поїдання горіхів з великої миски. В результаті замість того, щоб знижувати калорійність їжі на 500 ккал в день, ви будете набирати зайві калорії, а значить, будете наберати вагу. По можливості утримайтеся від горіхів, а якщо не зможете побороти тягу до них, їжте тільки несолоний арахіс і не більше однієї жмені. Крім того, вибирайте горіхи в шкаралупі, адже процес очищення допоможе уповільнити їх споживання.

3. Не їжте перед телевізором

Згідно з дослідженнями вчених з Массачусетського університету, загальна звичка їсти перед телевізором непомітно додає нам 228 калорій за один прийом їжі. Тільки подумайте, як ви поправляэтесь, снідаючи, обідаючи і вечеряючи перед телевізором! Якщо ви хочете скоротити калорії, вимкніть телевізор і зосередьтеся на їжі. Їжте повільно, ретельно пережовуючи кожен шматок їжі. Організм підкаже, коли настане насичення. А після їжі замість того, щоб дивитися телевізор, влаштуйте собі півгодинну вечірню прогулянку. В цьому випадку ви не тільки не наберете, але і спалите 527 калорій.

4. Відмовтеся від шкідливих заправок в салатах

Овочеві салати – це, мабуть, найкорисніше зі страв для людини, яка хоче харчуватися здоровою їжею і при цьому худнути. Ось тільки коли мова заходить про заправку, використовується жирна сметана або майонез, що перетворює надзвичайно корисне блюдо в джерело зайвих калорій. Те ж саме можна сказати і про додавання в салат сирної крихти, сухариків, сухофруктів, шматочків бекону або солодких фруктів.

Якщо ви хочете смачно поїсти, а заодно і схуднути, готуйте салати виключно з низькокалорійних овочів, перцю, запеченого в духовці або цибулі на грилі, варених грибів, приправивши їх лимонним соком і краплею оливкової олії. Думаєте, це не смачно? Пройде тиждень, і ви вже не зможете відмовитися від цих простих і таких корисних страв.

5. Використовуйте тарілку меншого діаметру

Це хороша хитрість, яка дозволяє не переїдати. Поклавши порцію їжі у велику тарілку, ви обов’язково поставите себе більше і з’їсте зайве. І просто зменшивши діаметр тарілки з 30 см до 25 см, ви не помітите, як ваша порція зменшиться на 25%, а значить, кількість калорій, що надходять в організм, відповідно зменшиться.

6. Утримайтеся від збитих вершків

Збиті вершки – відоме ласощі, яке особливо цінується в поєднанні з кавою. Але якщо вивчити склад вершків, то можна прийти в жах – сироп, незбиране молоко, збиті вершки! Разом вони забезпечують 670 калорій на 100 г продукту. А якщо врахувати, що можна дозволити собі кілька чашок улюбленого напою в день, то кількість отриманих калорій буде абсолютно катастрофічним. Оптимальним рішенням в цьому плані буде перехід на капучино, чашка якого додасть вам 140 калорій.

Чипсы

7. Відійдіть від чіпсів і сухариків

Чіпси, сухарики та інший фастфуд дарує неймовірну кількість калорій при абсолютно невеликій кількості споживаної їжі, а значить, з’ївши 250 грамову пачку чіпсів, ви додасте ще 1260 до кількості з’їдених за день калорій! І якщо при цьому вам вдасться вмочити чіпси в соус, то кількість калорій легко перевищить 2000 одиниць.

Що можна порадити в такій ситуації? Єдиним правильним рішенням буде повна відмова від цих шкідливих і таких калорійних продуктів. Але якщо відмова від чіпсів – це занадто велика втрата для вас, візьміть за правило купувати невелику пачку, не більше 100 г продукту. Кількість калорій, що надходять в організм в цьому випадку, буде помітно знижено. Як варіант, з’їдати не більше 15 штук чіпсів за один раз.

8. До кожної окремої страви

На загальну сімейну вечерю посередині столу прийнято ставити велике блюдо з супом або з другою стравою, з якого кожен бажаючий може взяти добавку. По суті, це шкідлива звичка, через яку ви непомітно з’їсте півтори порції замість однієї. Що можна зробити, щоб цього не допустити? Просто відмовтеся від добавки і не ставте на стіл додаткові страви, подаючи кожному члену сім’ї порцію їжі в окремій тарілці.

9. Вибирайте низькокалорійні напої

Пиття також впливає на кількість калорій, що надходять в організм. Наприклад, якщо ви любитель покупних соків, то повинні розуміти, що в кожному з них міститься просто неймовірна кількість цукру. Такі напої тільки здаються натуральними і корисними на вигляд, але насправді забивають судини і додають зайві кілограми. Те ж саме можна сказати і про солодку газовану воду. Якщо ви хочете втамувати спрагу користю для здоров’я, перейдіть на чисту воду, змішану з лимонним, журавлинним або цитрусовим соком. Такий підхід дозволить втратити не менше 800 калорій в день.

10. Їжте менше макаронів

Середньостатистична сім’я в нашій країні вживає макарони близько 3-4 разів на тиждень. Насправді це немало, адже незалежно від виду макаронів, кожна порція цього ситного страви додасть вашому поясу додатковий обсяг. Порад в цьому випадку може бути дві: по-перше, скоротіть кількість споживаних макаронів, дозволивши собі не більше 1-2 страв в тиждень, а по-друге, вибирайте для себе макарони з твердих сортів пшениці. Одне тільки таке рішення дозволить схуднути щомісяця приблизно на 0,5 кілограма.

11. Скоротіть кількість гостей

Статистика показує, що якщо ви снідаєте, обідаєте або вечеряєте великою і галасливою компанією, ви поглинаєте півтора, а то і в два рази більше, ніж їли б поодинці. Таким чином, якщо ви мрієте схуднути, уникайте гучних вечірок і ситних вечерь, особливо з алкогольними напоями. І якщо вечері з друзями не уникнути, постарайтеся обмежитися тими продуктами, які один раз поклали на тарілку. Без переїдання ви знизите калорійність щоденного раціону на 200-300 калорій.

12. Залиште їжу на тарілці

Багатьох з нас з дитинства вчили, що після їжі тарілка повинна залишатися порожньою. Через цю звичку ми часто переїдаємо навіть в тих випадках, коли організм вже сигналізує нам про насичення. Але це абсолютно неправильно. Ми ґвалтуємо себе і додаємо собі зайві кілограми! Якщо ви хочете зберегти струнку фігуру, навпаки, постарайтеся залишити 20-25% порції на тарілці. Якщо такий підхід до їжі стане для вас звичкою, дуже скоро ви почнете активно худнути.

13. Спечіть «міні» тістечка

Якщо ви вирішили приготувати десерт для себе і своєї сім’ї, відмовтеся від великих тортів і пирогів. В цьому випадку ви обов’язково з’їсте набагато більше, навіть розділивши ласощі на всіх членів сім’ї. Спечіть «міні» пиріг, якого в 2-3 рази менше. В цьому випадку ви отримаєте не менше задоволення від приготованого блюда, а з’їсте наполовину менше і, відповідно, знизите калорійність раціону.

Гамбургер

14. Не перекушуйте фаст-фудом

Багато з нас через обов’язок або через свої захоплення змушені перекушувати на ходу. Голодні, ми зазвичай хапаємо чіпси, сухарики, гамбургери і хот-доги, навіть не підозрюючи, скільки калорій приховує кожен з цих шкідливих продуктів. Якщо робити це постійно, це обов’язково позначиться на вашій фігурі, а тому вирушаючи в дорогу, візьміть за правило готувати собі домашню закуску з корисних продуктів – вареного м’яса, овочів і фруктів. Це допоможе вам зменшити кількість калорій, що надходять в організм, а крім того, дозволить значно заощадити.

15. Остерігайтеся пасток здорового харчування

Коли ви починаєте правильно харчуватися і знижувати енергетичну цінність свого раціону, ви поступово починаєте дозволяти собі шкідливі продукти, вважаючи, що дозволивши собі одноразову слабкість, наслідків не буде. Причому характерно, що така людина схильна дозволяти собі більш шкідливі продукти і в більшій кількості, ніж зазвичай. В результаті, потрапляючи в пастку здорового харчування, він зводить всі свої зусилля по схудненню до нуля. Тут можна побажати людині тільки зберегти силу волі і рідше спокушатися нездоровою їжею.

16. Не їжте смажене масло

Ні для кого не секрет, що смажене масло, будь то соняшникова, оливкова або вершкове масло, містить набагато більше калорій, ніж зазвичай. Саме тому, якщо ваша мета – зменшити споживання калорій, задумайтеся про зменшення кількості смажених страв на користь варених або приготованих на грилі. А смачні овочеві салати та інші закуски заправляйте корисними рослинними маслами.

17. Висипайтеся

Якщо вірити дослідженням, людина, яка мало спить, має підвищену потребу в їжі, а значить, їсть великі порції і часто вдається до перекусів. Тому, щоб не переїдати, намагайтеся спати по 7-8 годин на добу. Крім того, візьміть за правило лягати спати не пізніше 22:00, а не їсти пізніше, ніж за 3 години до сну.

18. Їжте частіше вдома

Практика показує, що люди, які регулярно харчуються в кафе і ресторанах, товстіють набагато швидше. Цьому є розумне пояснення. Страви, які готуються в закладах громадського харчування, більш калорійні, що обумовлено використанням найдешевшого масла і приготуванням продуктів на ньому з порушенням всіх норм заміни масла. Навпаки, якщо харчуватися вдома, і готувати їжу самостійно, то можна звести до мінімуму калорійність страви, до того ж ви будете пересуватися по кухні, спалюючи зайві калорії.

попкорн

19. Не купуйте попкорн перед переглядом фільмів

Звичка купувати собі величезне відро попкорну перед початком кіносеансу може мати самий негативний вплив на товщину талії, особливо якщо ви справжній кінофіл. Подивившись ще один фільм, ви навіть не відчуєте, як додаєте 1000 калорій! Терміново відмовтеся від цієї шкідливої звички, а також від бажання взяти з собою в кіно пару пачок морозива або великий пакет чіпсів.

20. Пийте чай і каву без цукру

Кава і чай – найпопулярніші напої, які кожен з нас випиває по 3-5 чашок в день. Ось тільки додаючи цукор в ці напої, ми перетворюємо корисну звичку в шкідливу. Спробуйте відмовитися від цукру і незабаром ви побачите, що ваша вага стабілізувався, а то і зовсім знизився. Тільки спочатку чай і кава без цукру здадуться вам гіркими і несмачними. Буквально через місяць підсолоджувати улюблені напої просто не хочеться.

Спробуйте на практиці ці прості, але вкрай корисні поради, і вже через 3 місяці ви зможете оцінити приголомшливий результат своєї роботи. І якщо ці зміни увійдуть в звичку, ви більше ніколи не зіткнетеся з ожирінням і зайвою вагою.

Здоров’я вам і краси!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *