Зеленський, який стояв перед Орбаном на спільному фото з лідерами ЄС, змусив його змінити обличчя

Розгублений погляд прем’єр-міністра Угорщини Орбана після зустрічі з президентом України широко обговорюється в Мережі.

Президент України Володимир Зеленський продовжує європейське турне: після візиту до Лондона, де він зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та виступив перед британськими парламентарями, глава держави відвідав Францію та провів зустріч з лідером цієї країни Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, а у четвер, 9 лютого, прибув до Брюсселя на саміт лідерів ЄС.

Перед зустріччю в столиці Бельгії президента України зустрів глава Європейської ради Шарль Мішель, а потім провів її для участі в традиційній церемонії фотографування. До цього моменту лідери ЄС вже зайняли свої місця і зустріли Зеленського оплесками. Аплодували всі, крім прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, відомого своїми нападками на Україну і критикою військової допомоги Заходу Києву, а також тим, що він привів свою країну в залежність від російських енергоресурсів. Наприклад, днями він пригрозив заблокувати будь-які санкції ЄС проти російської атомної енергетики.

Повертаючись до спільного фото лідерів ЄС, поява Зеленського, судячи з усього, чинила сильний тиск на прем’єр-міністра Угорщини: він метушився, плутався і ніби змінився в обличчя. Плюс президент України знаходиться не десь далеко від Орбана, а безпосередньо перед ним.

“Прем’єр-міністр Угорщини Орбан навіть щось не аплодував”, – написав Telegram-канал “Україна 365″, коментуючи поведінку угорського прем’єра на церемонії фотографування.

Тим часом офіс Орбана зробив чергову антиукраїнську заяву. Глава адміністрації Гергелі Гільяс заявив у четвер, що Угорщина має намір заблокувати членство України в ЄС до розв’язання питання про “утиски угорців на Закарпатті”. Будапешт продовжує наполягати на тому, що українське законодавство про мову та освіту “далеке від європейських стандартів”.

Раніше в інтерв’ю угорським ЗМІ Орбан провів паралель між Україною та Афганістаном, назвавши українську землю “нічийною землею”.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Орбан веде свою “гру” в ЄС, часто використовуючи українську державу як “заручника”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *