У Польщі Шольцу і Макрону запропонували “поділитися” своїми територіями з путіним

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький припустив, що європейські політики, які закликають до “порятунку обличчя путіна”, повинні віддати Росії свої території, а не українські, ймовірно, натякаючи на певні заклики президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, сьогодні Росія цілеспрямовано створює ситуацію, коли союзники будуть тиснути на Україну, щоб змусити її піти на поступки.

«Що для них Донеччина чи Луганщина? Озвучувалися думки про те, що необхідно зберегти чиєсь обличчя. Нехай віддадуть свій Бранденбург або Піренеї”, – сказав Ціхоцький.

Дипломат запевнив, що Польща робить все можливе для того, щоб Україна залишалася у фокусі уваги союзників, а країни-партнери “не зійшли з колії”.

У тому ж інтерв’ю Ціхоцький заявив, що його країна серйозно ставиться до погроз з боку Росії, зокрема, до обговорення на російському телебаченні ядерних ударів по Польщі.

  • 28 травня Макрон і Шольц 80 хвилин розмовляли з Путіним за власною ініціативою. Вони вмовляли диктатора вивести війська з України, розблокувати Чорне море і домовитися з президентом Володимиром Зеленським. Розмови з Путіним розкритикували деякі європейські політики, зокрема в Польщі, Естонії та Литві.
  • Макрон також закликав не принижувати Російську Федерацію. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів, що Франція принижує себе такими закликами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *