«Русский мир»» нещадний, він вимагає нескінченних жертв і пожирає всіх, включаючи своїх громадян

Є світ нормальних людей. У ньому діють прості та зрозумілі істини: війна – це злочин проти людства, свобода краща, ніж несвобода, людське життя – неоціниме. У ньому батьки люблять дітей та піклуються про їхнє майбутнє. І є «русский мир». У ньому все вивернуто навиворіт, а потім перекручено та розірвано. У ньому війна сприймається як потреба і благо. У ньому вимагають більше вбивств. У ньому батьки визначають своїм дітям шлях жертв заради своїх ідей.

Ось сім’я із новенькою білою «Ладою». Вони купили її за гроші, виплачені за вбитого сина, який поїхав воювати в Україну. Біла “Лада” – символ ідеї цієї частини російського світу. Де існування сіре і похмуре, і смерть на війні стає сенсом життя. Батьки відправляють дітей на смерть – за гроші, за Путіна, за те, щоб не дати сусідній країні жити на свій вибір. Вони не змогли дати їм інше майбутнє.

Ось російський сенатор, який зрікається власної доньки, бо вона не підтримує «спецоперацію». Це також мешканець «русского мира», досить типовий. Він зраджує свою дитину, щоб не заплямувати кар’єру. У цьому відсіку «русского мира» гроші та влада понад усе.

Ось головний ідеолог цього «русского мира» Олександр Дугін. «Кирило і Мефодій фашизму», інтелектуал, який закликав до війни, фанатик побудови євразійської імперії за всяку ціну. Ціною виявилося життя його дочки. Педагогіка споглядання трупа є найважливішою частиною духовного дозрівання особистості, стверджував Дугін. Чи варто співчувати тому, хто отримав таку страшну нагоду для духовного розвитку? Все-таки так. Як батькові, який втратив дочку. Всі ідеї розсипаються на порох, коли смерть приходить у власний будинок. Але це також був вибір батька – саме таке майбутнє. Коли він з дитини ростив солдата «русского мира», готував бійця ідеологічного фронту, занурюючи у потік своїх ідей, цінностей та вірувань.

«Русский мир»» нещадний, він вимагає нескінченних жертв і пожирає всіх, включаючи своїх громадян. Він позбавляє майбутнього, він не привносить насправді нічого, крім смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *