“Українська криза – лише розминка”: у США попередили про наближення конфлікту світового масштабу

Виступаючи на симпозіумі Ліги підводних човнів, глава Стратегічного командування Збройних сил США адмірал Чарльз Річард висловив упевненість, що наближається великий воєнний конфлікт. Слова високопоставленого американського військового передає американська газета “Уолл-стріт Джорнел”.

“Українська криза, в якій ми зараз перебуваємо, — це лише розминка. На нас чекає така перевірка, якої не було довгих років”, — повідомив адмірал, уникаючи слова “війна”.

Річард висловив упевненість, що країною, яка кинула виклик США, стане Китай. За його словами, рівень військового стримування КНР знижується поступово, але неухильно.

“Цей корабель повільно тоне. Китай нарощує свій потенціал швидше за нас. Не має значення, наскільки хороші наші командири і наші коні, – у нас їх просто недостатньо. І це проблема найближчого майбутнього”, – заявив адмірал, зазначивши, що Сполучені Штати поки що зберігають перевага у сфері підводного флоту.

“Можливо, це єдина справжня асиметрична перевага, яку ми все ще маємо”, – додав Річард.

Однак, на його думку, ця перевага може зникнути, якщо Америка не прискорить темп будівництва нових підводних човнів. Як зазначив адмірал, навіть будівництво трьох швидкохідних підводних човнів типу “Вірджинія” на рік стало б гарним початком.

“Раніше ми вміли швидко рухатися, але втратили це мистецтво”, – резюмував Річард.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *