Українська розвідка: на аеродромі під Псковом знищено два вертольоти Ка-52

Головне управління розвідки міноборони України (ГУР) підтвердило факт знищення двох російських бойових гелікоптерів на аеродромі у Псковській області. Раніше у понеділок про підрив двох вертольотів повідомляли російські телеграм-канали.

“На військово-повітряній базі ЗС РФ “Веретьє” (Псковська область, Острів-5) вночі 31 жовтня стався потужний вибух. Два російські ударні вертольоти Ка-52 “Алігатор” повністю знищені. Ще два – суттєво пошкоджені”, – йдеться в повідомленні ГУР.

В управлінні додають, що з метою ліквідації наслідків вибухів, а також пошуку диверсійних груп у військовій частині відбуваються слідчі дії.

Ка-52 (“Hokum B” за класифікацією НАТО) – розвідувально-ударний вертоліт російського виробництва. Його вартість складає близько 16 млн доларів.

За інформацією українських військових, лише за п’ять днів кінця жовтня українські збройні сили та ППО збили вже сім гелікоптерів цього типу.

Більшість із них було знищено у Бериславському районі Херсонської області, де триває український контрнаступ. Це може свідчити про те, що російські війська активно використовують у бойових діях у цьому напрямі авіацію, але вона залишається вразливою для українських систем ППО.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *