22 роки тому в Баренцовому морі затонув російський атомний підводний човен «Курськ». путін: «Она утонула».

12 серпня 2000 року на глибині 108 метрів у Баренцовому морі затонув російський атомний підводний човен К-141 “Курськ”. 118 людей (усі члени екіпажу) загинули.

Операція з порятунку проводилася бездарно та супроводжувалася постійною брехнею влади. Мінімум 23 члени екіпажу були живі перші дві доби після вибуху торпеди та подавали сигнали SOS. Російське командування в цей час запевняло, що тих, що вижили, немає. А потім брехали, що встановили зв’язок із моряками та передають їм гарячу їжу. А потім брехали, що всі засоби для порятунку є. І ще, ще…

путін особисто відмовився від іноземної допомоги під час порятунку. Допомогу пропонували США, Норвегія та Швеція. Норвезьких водолазів допустили до рятувальних робіт, коли вже все було закінчено – 20 серпня. Їм знадобилося лише кілька годин, щоб дістатися човна.

володимир путін у дні катастрофи був у відпустці в Сочі й спокійно катався на лижах, поки моряки, що задихались, писали свої передсмертні записки. Він перервав свою відпустку лише на 5-й день трагедії – 17 серпня, коли всі моряки були вже мертві. На жалобних заходах президент не був присутнім.

Іноземним ЗМІ на запитання: “Що трапилося з “Курськом” Путін відповів з посмішкою, яку неможливо забути та виправдати: “Она утонула”.

Не піддається ніякому усвідомленню ступінь цього махрового, нелюдського цинізму та глибина його моральної бідності.

Окремо варто згадати, як він зустрічався із вдовами моряків у Відяєвому. Президент розгублено та невиразно виправдовувався, “юлив”, намагався відкупитися і навіть спробував перекласти непряму провину на самих підводників.

Рідні моряків у розпачі та гніві кричали йому, щоб він зривав погони і йшов у відставку, щоб він назвав винних, намагалися досягти виразних і прямих відповідей, чекали адекватної реакції першої особи держави…

Реакція ж відбулася, але трохи згодом. Після цієї зустрічі Володимир Путін назвав удів загиблих підводників “10-доларовими повіями”, яких найняли спеціально, щоб його зганьбити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *