Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош: …пропрезидентська партія «Слуга народу» та керівництво області виступили на захист фракції ОПЗЖ в Мукачівській міській раді

Події, які розгорнулися навколо  сесії Мукачівської міської ради я оцінюю з трьох сторін:

  1. Юридична сторона. Рішення РНБО та Указ Президента України Володимира Зеленського про призупинення діяльності проросійських політичних партій, в тому числі ОПЗЖ, тягнена за собою певні юридичні наслідки. ОПЗЖ повинна припинити свою діяльність на період війни, припинити свою діяльність в органах місцевого самоврядування. Керівники відповідних структур в органах місцевого самоврядування від ОПЗЖ припиняють свою діяльність, тобто звільняються за власним бажанням або за рішенням сесії відповідної ради.
  2. Політична сторона. Росія розпочала широкомасштабну війну проти України. Члени партії ОПЗЖ є громадянами України і як громадяни повинні б вийти з ОПЗЖ та розпустити партію. На жаль цього не відбулося. Члени ОПЗЖ, за окремими випадками, не припинили своє членство в партії. Дивує те, що пропрезидентська партія «Слуга народу» та керівництво області виступили на захист фракції ОПЗЖ в Мукачівській міській раді. Для захисту ОПЗЖ в Мукачівській міській раді обласне керівництво викликало наряд поліції та пробує фабрикувати кримінальну справу проти народного депутата Віктора Балоги та міського голови Андрія Балоги.
  3.  Громадянська позиція. Позиція народного депутата Віктора Балоги та міського голови Андрія Балоги – це позиція патріотів своєї країни, позиція українця, позиція громадянина України. І ця позиція не має політичного забарвлення.  Не допустивши депутатів забороненої ОПЗЖ на сесію Мукачівської міської ради, Віктор Балога та Андрій Балога проявили свою чітку громадянську позицію: партії ОПЗЖ не місце на політичній арені України. Все.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *