Після смерті можна стати деревом

Capsula Mundi – альтернатива труні.

«Прах до праху і порох до праху». Ідея пройти повне коло природного циклу подобається багатьом людям, незалежно від віри. Ідея стала натхненням для створення Capsula Mundi.

Капсула світу

Capsula Mundi – це метод поховання, розроблений в Італії, а сам дизайн був створений Анною Чителлі та Раулем Бретцелем. Органічна та біорозкладна капсула перетворює тіло померлого на живильні речовини для дерева, що росте з цієї капсули. Померла людина знаходиться в такому “коконі”, і все його тіло стає добривом для майбутнього дерева.

Концепт-арт капсулыКонцепт-арт капсули

Померлого поміщають у капсулу в позі ембріона, а поверх капсули кладуть саджанець дерева. Проєкт дуже популярний і кожен може вибрати улюблене дерево після смерті.

План План

Лісопарки замість цвинтарів

Рішення є лише концепцією, оскільки закон забороняє такий вид поховання. Якщо в майбутньому відбудуться зрушення у цьому проєкті, кінцевою метою проєкту є створення парків, повних дерев, замість похмурих цвинтарів. Цей парк має поетичну назву “Сад пам’яті”.

Каждая душа обрела покой в своем деревеКожна душа знайшла спокій у своєму дереві

Замість того, щоб використовувати деревину для трун, ми стали б деревом наприкінці нашого життя. Багатьом дуже втішна думка, що наші близькі можуть відвідати «дерево душі», подбати про нього і відпочити в його тіні. Мало того, багато релігійних людей вважають такий спосіб поховання найбільш богоугодним.

Реализация проекта
Реалізація проєкту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *