Чи справді вчені виявили докази існування паралельного Всесвіту

Вже довгий час вчені, втім, як і звичайні люди, цікавляться таким питанням: чи можливе існування метавсесвіту. Неодноразово висувалися гіпотези щодо паралельних всесвітів. Але чи правда, що вчені знайшли незаперечний доказ їхнього існування? Нижче ви дізнаєтеся, чи це так.

Антарктида — місце разючих відкриттів

У далекому 2006 році вчені вперше помітили, що з льоду Антарктиди вивільняються незвичайні частки високої енергії. Тоді дослідники вважали, що датчик ANITA просто вийшов з ладу. Навіщо, власне, він був потрібен? Цей датчик підіймали високо в повітря з метою вивчення там космічних променів, які могли виходити з космосу або відбиватися від льоду знизу. І ось ним було знайдено частинки надвисоких енергій, у мільйон разів потужніших за ті, які були виявлені на Землі. У  2014 році ситуація повторилася знову. І тепер дослідникам уже  було неможливо посилатися на простий технічний збій. Вчені з Гавайського університету припускають, що ці частки є не що інше, як матерія з паралельного всесвіту.

Фото: zazie_/flickr.comФото: zazie_/flickr.com

 Стандартна фізика йде у минуле

Вчений Пітер Горхем розповів, що побачене ним виглядало так ніби космічний промінь відбивався від крижаного покриву, хоча насправді він зовсім не відбивався. Виглядало це досить дивно і ніяк не ув’язувалося із загальноприйнятими законами фізики. Тому вчені вирішили опублікувати статтю, де описали знайдений феномен та те, як він суперечить стандартним принципам фізики.

Фото: BogKY/flickr.comФото: BogKY/flickr.com

Нова модель фізики або все ж таки виявлення іншого Всесвіту

Вчені припускають, що це явище може бути просто відкриттям нового розділу фізики, що виходить за рамки типової моделі. Але з іншого боку, Горхем припускає можливість того, що Великий вибух створив другий Всесвіт, подібний до нашого власного, хоча і досить химерний. Подальше дослідження могло б нарешті підтвердити ідею існування метавсесвіту. Або це справді технічний збій, який продовжує і продовжує повторюватися.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *