«А чи був хлопчик», – про те, чи видавала Рада адвокатів Закарпатської області одіозному Іллі Ківі посвідчення адвоката

Чим ближче до чергових виборів голови Ради адвокатів Закарпатської області тим більше істерії в соціальних мережах та в деяких засобах масової інформації відносно моєї скромної персони. Відчувається, що деяким не охайним моїм «друзям» так і не терпиться зайняти «крісло» голови Ради адвокатів Закарпатської області, що вдалися до дуже брудних методів боротьби.

Невже таким людцям можна довіряти одну з найкращих адвокатських  громадських організацій області, до яких належить Рада адвокатів Закарпатської області?

Але давайте все послідовно.

7 вересня в інтернет-виданні Bihus.Info була опублікована інформація про те, що народний депутат України від ОПЗЖ  Ілля Ківа склав іспит і отримав посвідчення адвоката в Раді адвокатів Закарпатської області. Дана інформація була надрукована і на сайті “Фенікс — Слово”.  Я звернувся до шеф-редактора даного видання Степана Сікори дати мені можливість пояснити реальну ситуацію з «адвокатським посвідченням» Іллі Ківи. У даному інтернет-виданні я повідомив наступне:

« – Я не володію інформацією про складання іспиту Ківою в Закарпатському КДКА. Я з’ясую всі деталі інформації, яка подана в інтернет-виданні.

Я з’ясую чи звертався Ківа про проходження стажування. Якщо інформація підтвердиться, то відповідно до чинного законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність ми серйозно підійдемо до ревізії результатів проходження стажування, затвердження чи не затвердження набуття Ківою статусу адвоката, без будь-яких політичних інсинуацій, виключно в правовій площині.

Все буде робитися без політики, тільки на підставі чинного законодавства.»

Я перевірив «інформацію» про «адвоката» Ківу і ще раз офіційно заявляю, що Рада адвокатів Закарпатської області ніякого посвідчення Іллі Ківі не видавала.

На цій офіційній заяві можна б поставити крапку, якби мої «друзі» не продовжували паплюжити мою честь, гідність та ділову репутацію. Особливо  стараються в цьому – колишній працівник офісу Ради адвокатів Закарпатської області Сергій Носалюк, якого я змушений був звільнити два роки тому за непорядність та невиконання своїх службових обов’язків, не дивлячись на те, що платив я йому досить непогану зарплату, яка була еквівалентна солідній сумі у доларах США. Після звільнення Сергій Петрович ніде не працює і перебивається випадковими заробітками та виконує різні брудні інформаційні замовлення моїх «друзів». Думаю, що читач, який прочитає пасквілі пана Носалюка зробить такий же висновок, який зробив і я: цій людині варто стати пацієнтом в психіатра і пройти курс лікування у Вільшанах.

Дії психічно хворої людини, якою є, на мою думку, судячи по його публікаціям в соціальних мережах, Сергій Носалюк, мене не дивують. І я відношусь до них спокійно і не реагую: що візьмеш із хворої людини, навіть у суд не подам, визнають не підсудним. Дивує писанина Заслуженого журналіста України Богдана Барбіла, який один в один повторяє інсинуації пана Носалюка. Мабуть, в цих панів один і той же «господар» чи замовник.

Сьогодні мене неприємно здивував шанований мною редактор друкованого та інтернет-видання «Трибуна» Павло Федака, з яким ми, правда, особисто не знайомі. Процитую тільки один абзац з публікації пана Павла:

“Ще раз повторю вимогу : вимагаю від спілки адвокатів Закарпаття забрати пасвідчення адвоката від ворога України (Киви), або самі поповните список ворогів. Терпіння має межу. Кожний адвокат, який поклав підпис за це втратить все!”, –  про це заявив аналітик штабу спецпідрозділу  «Сонечко» Назар Мудрий. На своїй сторінці у Фейсбуці він від імені закарпатських учасників російсько-української війни поставив ультиматум даній “спілці”.

Не звертаю увагу на безграмотність тексту, але на явні натяки фізичної розправи варто звернути увагу правоохоронним органам.

Невже Павло Федака перед публікацією «заяви аналітика штабу спецпідрозділу  «Сонечко» Назарія Мудрого» не міг звернутися до мене? Міг, але не зробив. Прийшлось мені дзвонити шановному пану головному редактору «Трибуни». Наша розмова вийшла відверта і дружня, яка отримала продовження в наступній публікації:

«Голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош повідомив мене у телефонній розмові, що його структура не збирається видавати свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката України громадянину Іллі Кива. 

Останній у січні 2021 року склав кваліфікаційний іспит КДКА (кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури) Закарпатської області, свідоцтво №002028…

Щодо можливості ануляції кваліфікаційного екзамену, то Олексій Фазекош повідомив, що це не є в його компетенції, адже іспит приймала інша організація, але такий процес є можливим.»

На закінчення мої публікації процитую заяву Президента Спілки адвокатів Тараса Ламаха про мою діяльність на посаді голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, до мого обрання віцепрезидентом Спілки адвокатів України:

«Прочитав допис (прим. мається на увазі писанину Носалюка та інших пасквілянтів), як Президент Спілки адвокатів України повідомляю: 1. Згідно з даними ревізійної комісії, що були оприлюднені на з’їзді діяльність Закарпатського відділення Спілки є найуспішнішою в Україні (прим. до виборів віцепрезидентом Спілки адвокатів України я керував Закарпатським відділенням Спілки адвокатів, тобто до вересня 2021 року). 2. Жодних нарікань до Голови Закарпатського відділення Фазекоша не надходило, натомість лише подякували за успішну роботу. 3. Кошти САУ в жодному випадку на будь-які інші цілі, крім статутних Фазекошом не витрачались. 4. Згідно з документами, що надійшли, головою САУ у Закарпатті обрано Холмогорову. Жодних зауважень, оскаржень, офіційних звернень щодо проведеної конференції не надходило».

Шановні мої опоненти, недруги та вороги! А «чи був хлопчик», як ви вважаєте? Позитив може бути тільки в чесній та відкритій боротьбі, в змагальності. Хоча я завжди готовий і до вашої підступності.

Фотоколаж від інтернет-видання “Трибуна”

Олексій Фазекош, голова Ради адвокатів Закарпатської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *