Лікарі пояснили, який продукт зміцнює серце та нормалізує роботу кишківника

Навесні минулого року імбир змели з прилавків магазинів, бо з’явилася інформація про те, що він захищає від COVID. Хоча це і не відповідає дійсності, у цього продукту все ж є вельми цінні для здоров’я людини властивості. Про це розповіли британські медики, повідомляє bbcgoodfood.com.
Полегшує симптоми застуди. Імбирний чай — чудовий вибір у разі застуди. Цей напій стимулює потовиділення і може застосовуватися для лікування лихоманки, яка виникає під час грипу чи застуди. Свіжий корінь імбиру зміцнює імунітет.
Допомагає при нудоті. Є дані про те, що корінь імбиру зменшує пов’язані із захитуванням симптоми. До них належать запаморочення, нудота, блювота та холодний піт. Це стосується й людей, які пройшли через хірургічні операції, а також тих, хто страждає через нудоту в результаті хімієтерапії. Нарешті, імбир ефективний для боротьби з блювотою під час токсикозу.
Полегшує біль. Лікувальні властивості імбиру пов’язані з його протизапальними характеристиками, і деякі дослідження свідчать, що імбирний компрес полегшує симптоми остеоартриту. Аплікації імбиру допомагають стимулювати кровообіг і заспокоювати опіки. У корені імбиру є ефірні олії, які містять гінгерол й інші активні компоненти — вони вважаються протизапальними.
Заспокоює травну систему. Імбир здатен виводити надлишки газів із травної системи та заспокоювати кишківник. Ефективний цей продукт при кольках і диспепсії.
Зміцнює здоров’я серця. Дослідження на тваринах свідчать, що імбир допомагає контролювати рівень холестерину, знижувати ступінь пошкоджень артерії й артеріальний тиск. Це вкрай корисно для серцево-судинної системи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *