Олександр Качура: «Перемога! Санаторні школи-інтернати будуть збережені!»

14 квітня мій друг та голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош провів зустріч з депутатом Верховної Ради України від ПП «Слуга народу» Олександром Качурою, в його Київському офісі. Як в такому випадках говорять: відбулась ділова, відкрита і дружня розмова з питань, які мають спільний інтерес.

Крім того, Олексій Андрійович мав нагоду в рамках відеопроєкту «Погляд Фазекоша» зробити інтерв’ю з Олександром Анатолійовичем, яке маємо змогу подивитись:

Переглядаючи дане відеоінтерв’ю звернув увагу на зрілі та цікаві думки, які висловив молодий 30-ти річний політик високого рангу Олександр Качура.

Я вже колись казав, що мені завжди було цікаво спілкуватися, працювати та читати і вислуховувати думки молодих непересічних особистостей, яким я почав вважати і Олександра Анатолійовича. Думки моїх ровесників мені не цікаві. Вони прогнозовані і вже в минулому. А думки талановитих молодих людей дають надію на добре майбутнє моєї країни, моїх дітей і внуків.

Так хто такий Олександр Качура? Невелика інформаційна довідка.

Олександр Анатолійович Качура – народний депутат України IX скликання, адвокат партії Слуга народу і президента України Володимира Зеленського, позаштатний радник керівника Офісу президента, кандидат юридичних наук.

Місце народження. Освіта. Народився 18 серпня 1990 року в Конотопі Сумської області.

У 2012 році закінчив Міжнародний університет фінансів по сцеціальності “Міжнародний менеджмент управління”.

У 2013 році закінчив з відзнакою Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут” за спеціальністю “Правознавство”.

У 2015 році закінчив філософський факультет Київського університету ім. Шевченка за спеціальністю “Політологія”.

У 2016 році отримав ступінь кандидата юридичних наук, захистивши дисертацію кандидата юридичних наук в Науково-дослідному інституті інформатики і права НАН України.

Кар’єра. Працював провідним спеціалістом, юристом, помічником адвоката в різних юридичних компаніях.

З 2012 року зайнявся приватною юридичною практикою в Києві.

У 2017 році заснував адвокатське бюро Kachura Lawyers. Був адвокатом партії Слуги народу і компанії Квартал 95. Адвокатська фірма Kachura Lawyers представляла інтереси артиста Олега Винника, RS music, бізнесмена і мера Глухова Мішеля Терещенка, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка та інших.

У березні 2019 го адвокатське бюро Kachura Lawyers виграло справу про заборону серіалу “Свати” в інтересах Студії Квартал 95.

Є членом громадської ради при Міністерстві юстиції України, а також входить до експертної ради Верховної Ради з питань внесення змін до кримінально-процесуального кодексу України.

Політична кар’єра. На парламентських виборах 2019 року обраний народним депутатом від партії Слуга народу, № 49 в списку.

З 29 серпня 2019 – заступник голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, заступник члена Постійної делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

12 грудня 2019 увійшов до складу міжфракційного об’єднання “Гуманна країна”, створеного з ініціативи UAnimals для популяризації гуманістичних цінностей та захисту тварин від жорстокості.

Входить до експертної ради Верховної Ради VIII скликання з питань внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагороди. У 2018 році Асоціація адвокатів визнала Олександра Качура кращим адвокатом України.

Родина. Одружений. Дружина Катерина Качура.

 Член команди Володимира Зеленського – Олександр Качура

В сенсанційній перемозі коміка і актора та неполітика Володимира Зеленського на президентських виборах 2019 року немалу, якщо не вирішальну роль, відіграла і його молода та інтелектуальна команда, в якій досить помітною фігурою був молодий 28-ний Олександр Качура.

На президентських виборах 2019 року Олександр Анатолійович представляв інтереси кандидата в президенти України Володимира Зеленського в ЦВК і заслужено отримав неформальну посаду «адвоката Зеленського».

Поява в телеефірах Олександра Качури і Дмитра Разумкова завжди викликали фурор серед телеглядачів, які бачили в цих молодих розумних і симпатичних хлопцях те молоде покоління політиків, яке почали пов’язувати з майбутнім нашої країни.

Чим мені запам’ятався Качура? Командний «гравець», який не боїться висловлювати свою думку на ті чи інші проблеми суспільства:

Дебати: КАЧУРА – ДУБІНСЬКИЙ!

Вперше в історії політики України – дебати кандидатів на посаду міського голови Києва перед місцевими виборами 3 липня 2020 року між представниками однієї партії. Відбувся справжній праймеріз! Спочатку здавалось, що мегадосвідчений тележурналіст-правдоруб Дубінський буде мати очевидну перевагу! Але як виявилось мав не менш вагомі позиції на дебатах. Далося взнаки його інтелект,  юридичний досвід, досвід роботи в профільному комітеті з питань регіональної політики та наявність розробленої програми.

По кожному питанню від киян Дубінський очікувано  загальними словами доводив, що треба боротись з існуючою корупцією. Натомість Качура пропонував достатньо концептуальні рішення і намагався продемонструвати свою візію майбутнього Києва. Незважаючи на більший досвід і розкутість Дубінського, більш аргументовано, підготовлено і професійно виглядав саме молодий Качура.

І дуже шкода, що партія «Слуга народу» висунула на посаду мера Києва не молодого інтелектуала Качуру, а «Мері Попінс» Верщук. Може б й результат був інший?

«Перемога! Санаторні школи-інтернати будуть збережені!»

Зовсім недавно в якихось «світлих головах» виникла думка ліквідувати спеціалізовані школи-інтернати для дітей з особливими проблемами. Під ліквідацію потрапляла і Перечинська школа-інтернат, яка в 2022 році буде святкувати своє шістдесятиріччя.

В далекому 1962 році я прийшов у п’ятий  клас Перечинської середньої школи-інтернату, яку закінчив в 1968 році з золотою медаллю. Це була первокласна школа з первокласними вчителями, в якій навчалося майже 450 дітей сиріт, напівсиріт і просто діти з сімей з важким матеріальним становищем. З 52 моїх однокласників вищу освіту отримали 46. Чи  може таким показником сьогодні похвалитися, навіть, елітна школа?

Потім відбулась реформа і Перечинська школа-інтернат стала дев’ятирічкою для дітей з особливими потребами. В якій навчається зараз біля 120 дітей. Не дивлячись на реформу, хороші традиції збереглися.

І ось,  по області поширилась звістка, що школу ліквідують. Для мене і, мабуть, для всіх випускників школи – це була дуже неприємна новина. Мало хто надіявся, що процес ліквідації буде зупинено.

Олександр Качура подав до Верховної Ради України відповідний законопроєкт про припинення ліквідації шкіл-інтернатів для дітей з особливими потребами і добився того, щоб він потрапив в першочергові законопроєкти, які розглядала Верховна Рада України.

13 квітня, в день голосування, народний депутат звернувся до своїх колег:

«Сьогодні буде розглядатись напрацьований мною разом із колегами законопроект про збереження санаторних шкіл-інтернатів.  Закликаю усіх депутатів проголосувати за нього! Окремо я звертаюсь до людей, поки в нас є ще декілька годин до розгляду цього питання, прошу зателефонувати до свого мажоритарника, щоб депутат обов’язково підтримав захист прав дітей з особливими освітніми потребами.»

І депутати підтримали свого колегу. Моя рідна школа-інтернат і десятки інших санаторних шкіл-інтернатів збережено. Чи на довго?

Але боротьба за санаторні школи-інтернати продовжується. Олександр Качура 16 квітня взяв участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини. Робота даної комісії – це продовження боротьби за права дітей, їх можливості навчатися та лікуватися. Тимчасова слідча комісія почала розбиратися з випадками тих шкіл, які все ж таки встигли закрити чиновники, аби відновити справедливість.

«Чиновники та члени їх родин не повинні мати рахунки за кордоном.»

Нещодавно Олександром Качурою  були зареєстровані законопроекти № 5350 та № 5351.

Суть законопроектів полягає в тому, що чиновникам та депутатам забороняється мати рахунки за кордоном. Протягом 3-х місяців вони мають повернути всі гроші в Україну. Якщо вони цього не зроблять, то сплатять штраф до державного бюджету у розмірі від 170 до 340 тис. грн.

Олександр Анатолійович «переконаний, що державні діячі повинні відчувати особисту відповідальність за вчинені дії та прийняті рішення, що впливають на розвиток і долю України, пов’язувати своє майбутнє із Батьківщиною, а не використовувати її як ресурс для свого збагачення.

Як показують вітчизняні реалії, особа, яка зберігає активи за кордоном, не завжди керується та керуватиметься у своїй діяльності державними інтересами.

Якщо політик або чиновник має рахунки лише в Україні, то він буде більш зацікавлений в розбудові сильної демократичної та правової держави!»

Дуже слушний законопроєкт і є надія, що депутати Верховної Ради і в цей раз підтримають свого колегу.

Олександр Качура за спрощену систему оподаткування обліку та звітності

Олександр Качура один з активних членів міжфракційного депутатського об’єднання “ЗбережиФОП” (далі МДО). 16 квітня народний депутат прийняв активну участь в селекторній нараді з даного питання.

Було визначено напрямки роботи МДО з урахуванням вже зареєстрованих законопроектів і концепцій від Руху #SaveФОП.

Усі учасники селектори одностайні в бажанні зберегти мікропідприємництво і спрощену систему оподаткування обліку та звітності в Україні.

На селекторній нараді  МДО запланувала провести зустріч з представниками  Офісу Президента для обговорення законодавчих ініціатив, які дозволили би припинити протистояння і зберегти спрощену систему оподаткування обліку та звітності.

Дякуючи ініціативі Олександра Качура  вівторок, 20 квітня відбудеться зустріч представників мікробізнесу із Заступником голови Офісу Президента України, Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України – Юлією Свириденко. Завидна оперативність народного депутата.

Відеовідповідь Жириновському у зв’язку з його нещодавньою заявою щодо України

А тут Олександр Качура саркастичний і артистичний:

Запитання Міністру охорони здоров’я щодо поставки китайської вакцини

У годину запитань до Уряду Олександр Качура  запитав у міністра охорони здоров`я Максима Степанова

щодо того, коли відбудеться обіцяна поставка китайської вакцини «Sinovac» від коронавірусу.

Вартує не коментувати, а подивитись і послухати запитання народного депутата і послухати Міністра.

У досить сумбурній публікації ми розглянули тільки декілька днів з депутатської, громадської діяльності молодого, амбітного и талановитого народного депутата Олександра Качури від партії «Слуга народу».

Побільше б таких депутатів і країна б розквітла.

Р. S. Закінчується насичений робочий тиждень і як без квітів для коханої дружини: «Квіти є прекрасним подарунком з будь-якого приводу, але ще краще коли вони без приводу – просто так! Радість та любов розкриваються у знаках уваги, не забувайте дарувати квіти своїм коханим жінкам.» (Олександр Качура).

Для зручності перегляду всі відеофрагменти з особистої сторінки фейсбуку Олександра Качури я розмістив на своєму акаунті на ютубі. Думаю, що народний депутат не образиться.

Степан Сікора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *