Стара єврейська притча про осла

Стара єврейська притча оповідає про те, як одного разу осел одного фермера провалився в колодязь. Поки той розмірковував, що ж йому робити, тварина страждала, видаючи жалібні звуки. Зрештою, людина вирішила, що старий осел, як і пересохлий колодязь, йому не потрібні. Тому він покликав сусідів допомогти засипати колодязь, закопавши заодно і непотрібного звіра. Закипіла робота. Тварина зрозуміла, що відбувається і голосно заволала. Однак через час крики припинилися.

Через якийсь час фермер занепокоївся такий тишею і вирішив заглянути вниз. Його подиву не було меж. Грудки землі падали на спину ослу, а той робив щось неймовірне: струшував з себе землю, скинуту людьми, і ставав на неї зверху.

Сусіди фермера продовжували закидання земельних грудок в колодязь, а тварина обтрушувала і підіймалася все вище. Люди здивувалися, коли побачили, що піднявшись наверх осів вистрибнув з колодязя і стрімголов промчав повз них.

Для того, щоб відчувати себе щасливою людиною, існує п’ять нескладних істин:

– звільняй своє серця від образ, тобто прощай;

– позбавлятися свій розум від зайвих хвилювань, адже велика частина їх не збувається;

– веди природне життя, цінуючи те, що у тебе є;

– віддавай побільше; – чекай поменше.

Також потрібно не забувати про те, що будь-яка «проблема» є «каменем», кинутим в нас життям, проте, переступаючи по ній, можна переправитися через самий бурхливий потік. А то, що вам здається «проблемою» – це попросту будівельний матеріал людського життя. Хай буде з кожним з вас любов і радість!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *