Китай зробив чергову заяву щодо війни в Україні

На думку китайських дипломатів, слід докладати зусиль для деескалації та припинення конфлікту шляхом переговорів.

У війні між Росією і Україною не повинно бути переможців і переможених. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь на брифінгу в середу, 3 квітня, передає Укрінформ.За його словами, позиція Китаю стосовно “української кризи” (так у Китаї називають війну Росії проти України – ред.) послідовна, чітка і прозора. Ван зазначив, що існує ризик подальшого загострення “кризи”, тому слід докладати зусиль для деескалації та припинення конфлікту шляхом переговорів.

“У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених, натомість має панувати мир. Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль для досягнення цієї мети”, – сказав дипломат.
Веньбінь запевнив, що Китай ніколи не передавав жодній воюючій стороні зброю чи військове обладнання та закликав не дискредитувати “звичайні” відносини КНР із Росією.
“Ми не прагнули і не шукатимемо вигоди від конфлікту, а інші країни не повинні дискредитувати та нападати на звичайні відносини між Китаєм і Росією та не повинні підривати законні права Китаю і китайських компаній”, – заявив речник МЗС КНР.Нагадаємо, за даними ЗМІ, президент РФ Володимир Путін щонайменше з вересня 2023 року через посередників надсилає сигнали про нібито готовність до припинення вогню у війні проти України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що дипломатичне завершення війни України з Росією можливе тільки на основі формули миру, яка передбачає звільнення усіх українських територій, тимчасово окупованих РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *