Найважче покарання для того, хто заподіював зло, — прийняти допомогу і милість від того, кому він завдавав ударів

Життя — воно як фільм або як роман. У нього є свій сюжет і своя логіка.

Слідом за кульмінацією настає розв’язка. І всі вчинки мають наслідки. Навмисне заподіяння зла комусь теж має наслідки. І через деякий час той, хто уїжджав, принижував, обмовляв і знущався з залежної людини, сам може опинитися в залежному становищі.

Найважче покарання для того, хто заподіював зло, — прийняти допомогу і милість від того, кому він завдавав ударів. Такий сюжет багатьох романів і фільмів. У житті теж так часто відбувається.

Одного разу той, хто заподіяв вам зло, опиниться залежно від вас. Свекруха знущалася з невістки, потім постаріла й осліпла. І нікому була не потрібна, навіть синові, якого проклинала і мучила. Невістка взяла відпустку власним коштом, заплатила за операцію і лежала в лікарні зі свекрухою — адже та не могла себе обслуговувати. Зір повернули.

Або начальник знущався з підлеглого, як міг. Саме знущався. Неприємно описувати деталі. А потім цей підлеглий єдиний з усіх відвідав начальника в лікарні — той пережив інсульт. І ще кілька разів відвідав, приніс фрукти й просто посидів, поговорив — просто так. Хоча начальника звільнили, жодної вигоди не було в цих візитах. Просто належить відвідати хворого.

Директор звільнив дівчину несправедливо й підло; а через десять років прийшов у її власну фірму найматися прибиральником. Він усе втратив, розорився, захворів і просив дати йому місце. Дівчина йому допомогла і з роботою, і з лікуванням. Не змогла інакше вчинити. Або ось — п’яниця, що занепав, просив гроші на вулиці в однієї людини. А той упізнав сержанта, який в армії над ним знущався. І дав грошей; і запитав, чим допомогти можна, і на своїй машині довіз до будинку — у п’яниці ще був будинок. І не став говорити: ха-ха! Так тобі й треба! Це тебе Бог покарав! Ось тобі ще ляпас і камінь у спину!

Великодушні люди так ніколи не скажуть, побачивши приниження і нещастя того, хто їм заподіяв зло. Вони простягнуть руку, щоб допомогти. Якщо нічим допомогти — не будуть тикати паличкою і сміятися. Відведуть погляд, щоб не принизити ще більше… А тим, хто знущається й обмовляє, непогано б пам’ятати — можливо, доведеться приймати милість від тих, кого вони ображають. Так часто буває. Дуже часто. Як у кіно.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *