Революційне лікування може перемогти головну мутацію раку

Вчені представили експериментальний препарат, який націлюється на мутацію KRAS, що викликає агресивні та важковиліковні пухлини. Перші експерименти показали, що терапія працює там, де стандартні методи лікування раку не дають результату. Тепер мішень KRAS називають виліковною.

Команда дослідників зі США майже 10 років вивчала особливості мутацій KRAS і нові варіанти лікування. KRAS провокує понад 90% випадків раку підшлункової залози, близько 35% пухлин товстого кишківника, приблизно 25% раку легень і пухлин інших типів і пов’язана з агресивним перебігом хвороби та слабкою реакцією ракових клітин на такі методи, як променева та хіміотерапія.

“Раніше ми називали KRAS невиліковною мішенню, а тепер демонструємо, що це не так”, – заявив автор дослідження Саїд Себті. Вчені розробили препарат інгібітор мутації KRAS G12D під назвою KRB-456, повідомляється на сайті Центру досліджень раку Массі.

Для створення KRB-456 вони проаналізували тисячі сполук, які могли б прикріплятися до KRAS і блокувати його. Найбільш потужний кандидат ліг в основу нового лікування, яке пригнічує активність KRAS і, тим самим, запобігає розвитку пухлини.

Примітно, що ефективність KRB-456 продемонстрували на моделях тварин, яким ввели пухлинні клітини людей. Зразки раку раніше не реагували на променеву та хіміотерапію, однак у присутності KRB-456 пухлини значно скоротилися в розмірах.

Тепер дослідники мають намір повторити аналогічні досліди на інших моделях раку, щоб оцінити необхідність вдосконалення KRB-456. Після цього можна буде судити про можливість використання препарату як універсального проти всіх мутацій KRAS або ж результати вкажуть на доцільність модифікації сполуки.

Раніше вчені показали потенціал іншого експериментального препарату проти KRAS. У клінічних дослідженнях він забезпечив терапевтичну відповідь у 62% випадків.

Хайтек+

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *