Що буде з організмом, якщо почати їсти часник щодня

Взимку важливо зміцнювати імунітет, оскільки в холодну пору року організм більше схильний до вірусів. Одним із найпопулярніших “підсилювачів імунітету” серед продуктів вважається часник, але що буде, якщо їсти його для профілактики не зрідка, а щодня?

Часник — це не тільки універсальна пряність, а й джерело корисних речовин, які в сукупності мають цілющий ефект. Про чудо-властивості цього продукту знали ще в давнину: у ньому є вітаміни C, B6, B1, B2, B3, B5, B9, кальцій, калій, фосфор, селен, магній, натрій, цинк, залізо і марганець, а також потужний антиоксидант — ефірна олія аліцин.

Часник впливає на різні системи організму. Він сприяє зміцненню серцево-судинної системи, має достатню кількість фітохімічних речовин для боротьби із запаленням, відновлює нормальний рівень цукру в крові та перешкоджає розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту. А за даними досліджень учених зі США, сіркоорганічні речовини, що містяться в часнику, за рахунок впливу на клітини знижують ризик пухлинних процесів у головному мозку.

Якщо привчити себе їсти часник щодня, то незабаром можна помітити, як нормалізується артеріальний тиск, знизиться відсоток поганого холестерину в крові, а застудні захворювання стануть рідкістю. Також часник усуває патогенну мікрофлору в кишківнику і стимулює вироблення шлункового соку, тому метеоризм і діарея любителям цього продукту не страшні.

На день можна з’їдати кілька зубчиків, тобто 2-5 г. При цьому часник протипоказаний у разі виразкових хвороб шлунка або дванадцятипалої кишки, гастриту, епілепсії, захворюваннях печінки і нирок, а також у разі бронхіальної астми. Вагітним і жінкам-годувальницям овоч теж не підійде, оскільки він може спровокувати алергічну реакцію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *