Бойовий медик Закарпатської бригади Богдан Магаляс отримав звання “Герой України”

Бойовий медик 128 ОГШБр Богдан Магаляс отримав із рук Президента України найвищу нагороду – звання Героя України.

Як повідомляє Мукачівська міськрада, під час нагородження військовослужбовців до Дня ЗСУ, орден із рук Глави держави отримав бойовий медик 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, молодший сержант Богдан Магаляс, який бере участь у відсічі російській агресії на Херсонщині та Запоріжжі.

Богдан Магаляс під щільним вогнем противника здійснював евакуацію поранених військовослужбовців із поля бою й надавав їм першу медичну допомогу. Під час евакуації медик особисто неодноразово вступав у перестрілку з ворогом. У грудні 2022 року боєць зазнав контузії та легкого осколкового поранення, але відмовився від госпіталізації і продовжив виконувати завдання пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

Глава держави зазначив, що для нього велика честь особисто нагороджувати найкращих захисників і захисниць України.

«Сьогодні для всіх нас особливий день, особливе свято особливих людей – хоробрих і загартованих воїнів. Найсильніших синів і доньок України, які боронять Батьківщину на суші, у повітрі, на воді, на всіх напрямках, усіма силами. Все це ви, наші Збройні Сили України», – наголосив Президент у виступі.

Що відомо про Героя України Богдана Магаляса

Богдану Магалясу (позивний Лайк) 29 років. Він завжди на передку зі своїми товаришами і з часу мобілізації в 128 ОГШБр надав першу допомогу й евакуював багатьох своїх побратимів, а також бійців із інших підрозділів.

«Я пам’ятаю кожного свого пораненого, – каже Лайк. – Їх було дуже багато – і розвідники, і специ із ССО. Кожна людина – це окрема історія…»

Починаючи з 2014 року, вже 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади відзначені званням Героїв України, із них 14 – із початку повномасштабної війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *