ЮНЕСКО визнала вальс Євгена Доги одним із 4-х музичних шедеврів 20-го століття (відео)

Створений Євгеном Догою вальс до кінодрами “Мій ласкавий і ніжний звір” увійшов до четвірки шедеврів інструментальної музики останнього століття II міленіуму. Таку оцінку дали цьому твору експерти ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури).

Однак багато шанувальників таланту молдавського композитора — серед них і колишній президент Америки Р. Рейган — вважають, що найзнаменитіший із 75 вальсів Доги гідний звання шедевра номер один серед культових романтичних мелодій, створених за останнє століття.

Будучи ще молодою людиною, Дога заслужив славу композитора, який наділений даром писати музику для кінофільмів. Для цього потрібен особливий талант, кажуть музиканти. Потрібно не просто розуміти сюжетну лінію, а тонко відчувати переживання кіногероїв і перетворювати почуття на ноти.

Кіновальсу вже майже 40 років. Ця зворушлива музика давно вже “пішла в народ”. Вона звучить у переходах, з театральних підмостків, у льодових палацах.

За результатами соцопитувань, на весіллях, випускних вечорах та інших найважливіших подіях життя “ласкаво-ніжний” вальс вважають за краще чути понад 80 % росіян. Багато хто вважає його невичерпним джерелом натхнення. В Інтернеті створено сотні відеосюжетів — серед них трапляються дійсно талановиті роботи — під цю геніальну музику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *