Попри всі страйки та заборони у горах Закарпаття почали будувати вітряки. Чому?

Як зазначають екологи, усі дописи у Фейсбук про відповідні роботи блокуються “армією” ботів.

Про початок роботи у себе на сторінці повідомив Іван Михайлович Куля, який зазначив, що публікація про це через численні скарги була видалена.

“Публікація про безчинства та мордор на Закарпатті по знищенню Закарпатських Полонин протрималась рівно чотири години, це яку армію ботів влада тримає, щоб з такою оперативністю забанити публікацію?

Знаю чув, не на часі, а як буде на часі то вже боротись буде нікому та озвучувати ненажерливість та продажність царьків, які під шумок Війни розпродують все можливе, Землі, Ліси, Річки нас у якості додатку, як рабів,одних знищать на Війні інших зроблять кріпаками без права голосу та думки, ось що відбувається насправді у реальному часі! Чим не орки, місцевого розливу? Ті все палять, а ці знищують закатуючи у бетон!”, – йдеться у публікації. Яку підкріплює світлинами.

За словами голови громадської організації “Екосфера” Оксани Станкевич-Волосянчук для будівництва однієї бетонної опори під вітроустановку було знято рослинний покрив майже на 2 га землі.

“Вчора перепостила публікацію про будівництво Нижньоворітської ВЕС. За кілька годин публікацію забанили. Як думаєте, хто? Для будівництва однієї бетонної опори під вітроустановку було знято рослинний покрив майже на 2 га землі. Це без врахування траншей під кабеля. Таких вітроустановок планують спорудити більше сотні на гірських хребтах Боржаава, Вододільний, Руна, Лютянська Голиця…” – зазначає пані Оксана.

 

У жовтні Mukachevo.net писало про те, що невідомі понівечили полонину на Боржавському хребті. Тоді було виявлено 30 метрів свіжої дороги зі знятим ґрунтовим покровом та пошкодженою рослинністю. Тоді все вказувало на об’єкти господарювання, що лобіюють вітропарки.

Як йдеться у статті журналістки Олени Мудрої, у Єдиному реєстрі з Оцінки впливу на довкілля повідомлення про планову діяльність для будівництва трьох ВЕС у Нижніх Воротах розмістили ТОВ: «Вітряний парк Верховинський», «Вітряний парк Островський» та «Вітряний парк Щасливий».

Усі вони входять до орбіти Максима Єфімова. Зокрема, через юриста-консультанта «УК «Вітропарки України» Дмитра Мандрикова та компанію «Ю-ЕС Вінд Енд Солар Україна».

Натомість голова Закарпатськї ОВА Віктор Микита певен, що розвиток генерації з відновлюваних джерел у селах області зробить Закарпаття енергонезалежним і принесе громаді прибуток від продажу згенерованої вітропарками електроенергії. І переконує, що «Вітропарки України» відновлять знищену природу.

«Вони мають компенсувати витрати: якщо поставили дорогу до вітряка і знищили яфинник, мають за це заплатити. Має бути предметна домовленість між громадою та бізнесом. Щодо «Вітрових парків України», наскільки мені відомо, ця домовленість є», – заявляв Віктор Микита у своєму інтерв’ю «Укрінформу» у липні цього року.

Mukachevo.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *