Молодість за будь-яку ціну: найбожевільніші практики омолодження, випробувані авантюрним людством на собі

Статевий відбір диктує свої закони. Жінки брешуть про свій вік, а чоловіки п’ють ліки для потенції. І це ще квіточки!

Приятная методика

Приємна методика

3000 років тому люди вірили, що якщо чоловік проведе ніч із незайманою дівчиною (а краще з кількома), то стане молодшим. Методом нібито користувався старозавітний цар Давид. Навряд чи після цього старезний властолюбець став юнаком, але метод ліг в основу теорії омолодження німецького лікаря Йоганна Генріха Кохаузена, який видав у XVIII столітті працю “Відроджений Герміпп”. Утім, рецепт молодості від Кохаузена був аж ніяк не вульгарним: з незайманими дівчатами пропонувалося тільки спати й нічого більше. “Процедуру” потрібно було повторювати протягом 24 ночей, а щоб ефект проявився по-справжньому, дівчат повинно бути дві. Вважалося, що сам подих “христової нареченої” вливає в старих юну силу. Найсмішніше, що через якийсь час сам же Кохаузен оголосив метод містифікацією, за допомогою якої він висміював псевдонауковців. Про це, щоправда, не знали старі китайські імператори, які теж з давніх-давен любили укладати у своє ліжко юних спокусниць. Не біда, що омолодитися вони так і не змогли, зате як приємно.

Садистська методика

Садистская методика

Ця методика користується особливою любов’ю в Таїланді. Місцеві умільці запевняють, що спосіб древній, як печера Тхампхімен (або “печера духів”; місце в тайській провінції Мехонгсон, де виявлено сліди проживання людей 9000-5500 років до н. е.), і жорсткий, як тайський бокс. Суть техніки проста: легкі ляпаси й щипки, які майстер завдає по обличчю охочих омолодитися, включно не тільки зі щоками, а й з чолом, підборіддям, переніссям і зоною брів. Екзекуція триває 15-20 хвилин, причому під музику. Удари підсилюють лімфо- і кровообіг під шкірою, що допомагає звузити пори й розгладити зморшки. Фахівці з такого виду масажу запевняють, що ефект від процедури нібито триває від шести місяців до року. Мало того, тайські масажисти вважають, що за допомогою методу можна позбутися целюліту і навіть збільшити груди. Внаслідок чого це станеться — загадка.

Похмура методика

Унылая методикаТесс Крістіан у 19 років (ліворуч) і в 50 років

Наша сучасниця Тесс Крістіан так і залишалася б нічим не примітною мешканкою Великої Британії, якби ще в дитинстві не запитала себе про те, як зберегти молодість. Її відповідь самій собі стала безапеляційною: не посміхатися, а краще взагалі не проявляти жодних емоцій. Сьогодні 54-річна царівна Несміяна є живим втіленням залізної сили волі. За словами Тесс, вона не посміхається і не морщить лоба ось уже понад 40 років! Винятком не стали навіть власне весілля і народження дитини. Результат очевидний і на обличчі. Секрет простий: щойно їй хочеться засміятися, вона щосили б’є себе по губах. При цьому жінка запевняє, що ніколи не користувалася омолоджувальними уколами. Друзі прозвали її Моною Лізою. Сама ж вона надихалася зовсім іншим персонажем — Марлен Дітріх, яка не посміхалася майже в жодному своєму фільмі, що, за словами Тесс, “не зробило її менш чарівною”.

Огидна методика

Омерзительная методикаСоловей (ліворуч) і косметологічна маска на основі його посліду.

Рецепт цієї маски для обличчя з’явився ще в середньовічній Японії, коли актори відновлювали шкіру, пошкоджену гримом зі свинцевих білил. Сьогодні ту саму суміш використовує косметолог Асако Нуносе в одному з салонів Нью-Йорка, називаючи її “маскою гейші”. Основний інгредієнт — пташиний послід (у Середні віки брали солов’їний, сучасні салони — будь-який), який знезаражується за допомогою ультрафіолету, а потім змішується з рисовими висівками. Ціна процедури вражає – $180 за годину, а ефект — очищення обличчя, оскільки маска діє на кшталт скрабу і заодно підвищує пружність шкіри. Кажуть навіть, що це одна з улюблених процедур Вікторії Бекхем.

Вампірська методика

Вампирская методикаСмерть папи Інокентія VIII від переливання крові

Ще в доісторичні часи люди вірили, що кров, як і всі інші частини тіла, несе властивості свого володаря. У Стародавньому Римі пили кров гладіаторів, які помирали, щоб перейняти їхню силу і хоробрість (те ж саме ще не так давно практикували австралійські аборигени, які їли своїх переможених ворогів, сподіваючись забрати їхні найкращі якості). Тож вживання крові як напою — не що інше, як відгомони ритуального канібалізму. Цей факт, утім, не бентежив навіть папу Інокентія VIII, відомого борця проти відьом. Легенда свідчить, що, перебуваючи при смерті, він допустив убивство трьох хлопчиків, від яких йому перелили кров, щоб повернути молодість у старече тіло. Історія ця навіть згадується в “Портреті Доріана Грея” Оскара Вайльда — творі про іншого одержимого вічною молодістю персонажа.

Єлизавета Баторі приймає криваву ванну

Усі знають і про Єлизавету Баторі, яку так і називають — Кривава графиня. Вважається, що ця дама — винуватиця смерті сотень дівчат. Її навіть занесено до Книги рекордів Гіннесса як жінку, яка скоїла найбільшу кількість убивств. Переказ приписує їй і купання в крові нещасних — нібито в такий спосіб Баторі намагалася омолодитися. Історики кажуть, що це навряд чи правда, хоча “вампірська метода” переживає друге народження вже в наші дні.

Американський стартап Ambrosia Medical, а слідом за ним і кілька інших компаній заявили, що вони можуть уповільнити старіння шляхом переливання крові від молодих донорів. І попри те, що професор із Нью-Йоркського університету Марк Сігел у лютому цього року опублікував роботу, де показав, що ця методика не просто не омолодить, а й може наблизити смерть, вона залишається доволі популярною. 1 л крові коштує $8000, 2 л – $12 000.

Радикальна методика

Радикальная методика

Ще одна східна практика омолодження. По суті, являє собою різновид акупунктури й називається Хо Ляо (“лікування вогнем”). Метод старий, з’явився на Тибеті. Для нього потрібні були мазі, які робили на основі різних трав, листя бамбука і всілякі горючі суміші — спиртові або масляні. Сьогодні мало що змінилося, хіба що замість листя використовують рушник. Спочатку ділянку тіла добре масажують, зверху накладають рушник, просочений трав’яними настоями, а зверху — ще один, просочений горючою речовиною. Наприкінці рушники підпалюють. На щастя, лише на хвилину-дві. Після цього пацієнта належить укутати в теплий плед, щоб зберегти тепло. Рубців на шкірі за правильного застосування не залишається, але вона встигає зазнати шоку, внаслідок чого, як вірять адепти китайської медицини, активізуються внутрішні резерви клітин, роблячи шкіру пружною і підтягнутою.

А ще процедура начебто зменшує жирові відкладення і целюліт, може використовуватися як терапія артриту, ревматизму та інших захворювань суглобів і м’язів, лікує безсоння, покращує обмін речовин і підвищує імунітет. Залишається додати, що ми не вітаємо небезпечні експерименти над організмом і вам не радимо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *