Який найздоровіший спосіб приготування кави

Кава не тільки відмінно підходить вранці, але і володіє багатьма корисними властивостями. Але є види кавових зерен і особливі способи їх приготування, які не тільки зроблять смак вашого напою більш насиченим, але і підвищать його позитивний вплив на здоров’я.

Вся справа полягає в кількості корисних мікроелементів, які при правильному заварюванні кави потрапляють в вашу чашку. І одними з найбільш значущих в цьому плані є кафестол і кахвеол.

Ці жиророзчинні сполуки позитивно впливають на когнітивні функції організму і функції мозку, а також допомагають знизити ризик розвитку раку, запалень, діабету і захищають печінку. Цікаво, що в бобах арабіки у два рази більше цих сполук, ніж в зернах робусти.

Який найефективніший спосіб приготування кави

Якщо ви хочете витягти з кави всі ці корисні компоненти, то потрібно використовувати метод заварювання, який не затримує ці жиророзчинні сполуки: наприклад, кава по-турецьки, кава по-турецьки або кави з френч-пресом. Ці способи найбільш ефективні й не використовують паперовий фільтр, який може затримувати корисні сполуки в каві.

Крім того, можна використовувати металевий фільтр, який пропускає невелику кількість жиророзчинних сполук.

У будь-якому випадку, якщо ви хочете отримати більше від своєї кави, вибирайте методи приготування, які витягують ці важливі сполуки найбільш ефективно.

Яка кава найкорисніша

Якщо ви хочете насолодитися всіма перевагами корисного напою, зверніть увагу на боби арабіки, насичені тим же кафестолом і кахвеолом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *