Леонід Невзлін: Чи ризикнули б Путін з Шойгу та Герасимовим напасти на Україну, якби знали, що їх зустрінуть Javelin та байратари?

Хоча Путін останнім часом полюбив зображувати образу на те, як його всі обдурили з Мінськими угодами, хоча сам він їх дотримуватися, звичайно, не збирався. А готував вторгнення. Про що нещодавно проговорився автор угод Сурков.

Сподіваючись взяти Київ за три дні, він, напевно, виходив,  між іншим, з того, що протистоятиме йому армія приблизно з тією ж зброєю радянських часів, тільки в Росії її набагато більше. Так і було на початку, в багатьох випадках.

Чи ризикнули б Путін з Шойгу та Герасимовим напасти на Україну, якби знали, що їх зустрінуть Javelin та байратари? Якби Україна відразу мала американські Himars і M777, німецькі установки Mars і гаубиці 2000, зенітні танки Gepard, установки Iris-T, системи Nasams і комплекси Patriot? Як далеко бігла б путінська армія, якби Україна мала раніше танки Leopard, які тільки зараз почали надходити до ВСУ.

Всю цю зброю, хоч і не в повному обсязі, вже зараз  має Україна. Але найчастіше це були постачання навздогін, у відповідь на дії Путіна. Коли гинули люди та руйнувались міста. Російські танки йдуть до Києва? Українцям потрібна протитанкова зброя. Російські ракети впали на об’єкти інфраструктури? Потрібна сучасна ППО. І багато видів озброєнь українці отримують після численних прохань. Як це відбувалося з танками Leopard, відбувається з обговоренням постачання бойової авіації. Хоча всім уже зрозуміло, що Україна – це форпост Європи, що веде боротьбу, на кордоні з агресивною мафіозною державою.

Це означає, що до постачання зброї має бути стратегічний підхід – комплексне оснащення української армії всіма видами сучасного озброєння. І без того, щоб змушувати українців, які героїчно борються за вільний світ, просити про це.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *