Віктор Орбан відкинув вимоги українського президента

Прем’єр-міністр Віктор Орбан відхилив вимоги президента України Володимира Зеленського проти Угорщини в ЄС, оскільки вони суперечать інтересам Угорщини, заявив у п’ятницю голова пресслужби прем’єр-міністра Берталан Гаваші.

Він сказав, що президент України попросив Угорщину та прем’єр-міністра Віктора Орбана про дві речі. Перша — проголосувати за поширення санкцій на енергетичний сектор та за те, щоб Угорщина не купувала газ та нафту в Росії. Його друге прохання полягало в тому, щоб Угорщина передала партії зброї та відправила зброю в Україну.

Берталан Гаваші сказав: «Віктор Орбан відхилив обидва прохання, тому що вони суперечать інтересам Угорщини. Угорщина хоче залишитися осторонь від цієї війни, тому вона не допустить постачання зброї або відправки зброї в Україну. При цьому він усіляко допомагає втікачам з війни та надає їм гуманітарну допомогу», – наголосив глава пресслужби.

За його словами, до четверга в Угорщину вже прибуло півмільйона українських біженців, а Угорщина передала Україні допомогу у розмірі 2 млрд форинтів.

Закриття нафтового та газового крана означало б, що угорські сім’ї заплатять ціну війни. 85% угорських домогосподарств опалюються газом, а 64% угорського імпорту сирої нафти надходить із Росії, нагадав глава пресслужби прем’єр-міністра, наголосивши, що її не можна фізично отримати з будь-якого іншого джерела.

Берталан Гаваші підтвердив позицію уряду, що Угорщина не може допустити, щоб ціна війни була заплачена угорськими сім’ями. «Тому на всіх європейських форумах ми, як і раніше, виступатимемо проти поширення санкцій на російські енергоносії», – сказав він.

(МТІ)

Зображення на обкладинці: MTI / прес-служба прем’єр-міністра / Золтан Фішер

vasarnap.hu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *