Як далеко від Сонця знаходяться його перші фотони

Фотони – “частки світла”. Сонце безупинно випромінює безліч фотонів у космос. А на якій відстані перші фотони, які випустило Сонце? І чи можна до них дістатися. Адже якщо ми побачимо цю картину, то зможемо побачити, яким було Сонце, коли тільки з’явилося.

Сонце світить 4,603 мільярда років. Таким чином, його перші фотони змогли пройти 4,603 мільярда світлових років.

Але це шлях, який не враховує, що наш Всесвіт розширюється, причому з прискоренням. Нашого Всесвіту – 13,8 мільярда світлових років. А ось радіус її більший у 3,37 раза і становить 46,5 мільярда світлових років.

Як же вийшло, адже для цього Всесвіт повинен розширюватися більше швидкості світла?

Так і стається. Причому жодної суперечності з теорією відносності немає. Швидкість світла – максимальна швидкість руху і взаємодії частинок. На розширення простору ці обмеження діють.

Постійна Хаббла – параметр, який відповідає за збільшення швидкості розширення Всесвіту, дорівнює, за оцінками астрофізиків з Університету Берклі, – 73,3 км/с. Це означає, що на кожен мегапарсек (3,3 мільйона світлових років) від Землі Всесвіт розширюється ще додатково на 73,3 кілометра на секунду.

Астрофізик із Брюсселя Олів’є Ван де Вельде вважав, як далеко від нас можуть бути перші фотони Сонця з урахуванням розширення Всесвіту.

За його оцінками, перші фотони Сонця знаходяться на відстані 7,59 мільярда світлових років від Сонця.

Як би ми не намагалися, але побачити їх ми вже ніколи не зможемо. Фізично неможливо їх обігнати та глянути на Сонце, коли воно лише зароджувалося.

Якщо, звичайно, вчені не знайдуть хитромудрі способи типу варп-двигуна або червоточин, які дозволять пройти крізь простір, минаючи ці обмеження.

Суперечності законам фізики немає, але це лише гіпотетичні конструкції та об’єкти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *