Народний депутат Василь Петьовка заручився підтримкою американського мільярдера Алекса Ровта, щоб вирішити свої особисті політичні та бізнесові проблеми?

Алекс Ровт купує голоси обласних депутатів?

В телеграм-каналі «Новини з полонини»  недавно була опублікована цікава інформація: «24 червня нас очікує цікава сесія облради. Для недовіри голові ОДА потрібно 2/3 голосів облради. Алекс Ровт готовий платити обласним депутатам по $50.000 за те щоб вони не голосували за зняття Полоскова.»

Сенсація? Фейк? Чи може ця інформація має під собою реальне підґрунтя?

Відомо, що американський мільярдер Алекс Ровт родився і виріс в Мукачеві. На сьогодні в місті  має декілька об’єктів нерухомості. Найбільш бурхливу підприємницьку діяльність Алекс Ровт розвернув під час мерської каденції Василя Петьовки.

Цікаво відмітити, що при сприянні Алекса Ровта, міський голова Мукачева Василь Петьовка у 2005 році, на запрошення голови Нью-йоркського муніципалітету Гіффорда Міллера, відвідав Нью-Йорк, де в знаменитому Сіті-холі йому була вручена Почесна грамота за значні заслуги в просуванні демократичних процесів, а також за особисту відвагу, яку Василь Васильович проявив під час скандальних мукачівських виборів.

Першим привітав з нагородою Василя Петьовку Алекс Ровт, який був серед почесних гостей в Сіті-холі.

Мер Мукачева Василь Петьовка, в знак подяки, дозволив Алексу Ровту будувати  “хмарочос” на набережній річки Латориці, в центральній частині Мукачева.

Якби цей задум був реалізований, то історичному вигляду прекрасного Мукачева було б завдано непоправної шкоди. Наступне керівництво Мукачева дозволило побудувати тільки п’ятиповерховий будинок. З відносинами Василя Петьовки та Алекса Ровта, здається, все зрозуміло.

А при чому тут, поки що, голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков?

По-перше, Анатолій Полосков – це креатура Василя Петьовки та останній плацдарм впливу народного депутата на політичні на економічні розклади в області.

По-друге, Анатолій Полосков під час перебування на посаді керівника виноробної фірми «Чизай» теж встановив певні партнерські та ділові відносини з Алексом Ровтом.

Чому б не підтримати свого бізнесового партнера, тим більше якщо в тебе є певні плани на розвиток свого бізнесу в Закарпатті? Свій губернатор в цьому випадку не лишній.

Хабар залишиться хабарем, навіть, якщо, можливо, вручає його американський мільярдер.

Щоб мати стовідсоткову гарантію, що Полосков залишиться в кріслі губернатора, Василь Васильович 21 червня організував черговий вояж голови Закарпатської облдержадміністрації в столицю. Не просто організував, але й сам поїхав в якості «політичного інструктора» губернатора: куди, в які високі кабінети відкривати двері. Попередня поїздка Анатолія Полоскова та його першого заступника Мирослава Білецького в Київ була невдалою. Микола Тищенко зі своєю командою «слуг» перехопив ініціативу. Про це я вже писав у своїй публікації «Микола Тищенко: Адженда не змінюється!»

«Губернаторський марафон» продовжується. Політичні та бізнесові інтереси однієї людини, народного депутата Василя Петьовки понад усе! Інтереси області? А вони тут в розрахунок не приймаються. Уже й зараз багато важливих державних  структур ліквідовано або переведено в сусідні області, дороги ремонтують підприємства, юридичні адреси яких знаходяться у Львові, Івано-Франківську та інших населених пунктах за межами області. А це мільйонні втрати місцевого бюджету.

Чи потрібно це нам? Ні. Чи потрібно це Анатолію Полоскову? Теж можна сказати – ні. Анатолій Олександрович талановитий керівник, менеджер, який зробив виноробну фірму «Чизай» однією з передових в області та знаю в Європі, але поганий і недосвідчений політик та чиновник.

Шкода, що Анатолій Полосков став черговою «жертвою» Василя Петьовки. З подачі народного депутата, може втрати всякі перспективи кар’єрного росту.

24 червня 2021 року планується проведення чергової сесії Закарпатської обласної ради. Цікаво, чи «спрацюють» гроші американського мільярдера Алекса  Ровта?

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *