Токсична людина ніколи не зізнається, що вона не має рації

Найкраще, що можна зробити для своєї ж користі, — це піти, тому що вам ніколи не вдасться напоумити його.

Ви можете почути вибачення від токсичної людини, але вони не будуть щирими. Такі люди просять вибачення, тільки щоб маніпулювати вами й змусити дати їм те, чого вони самі хочуть. А обманом змусять вас повірити, що заслуговують на вибачення.

Вони завжди намагатимуться перекласти її на когось іншого, бо недостатньо дорослі, щоб відповідати за свої вчинки. Їм здається, що вони не можуть помилятися. Їм здається, що вони облажалися через своє минуле або нинішні обставини, тоді як насправді вони несуть повну відповідальність за свої власні рішення. Вони самі обирають, яким шляхом іти, і якщо вибір припав на неправильний, то вони зобов’язані визнати це.

Звичайно, вони ніколи не принесуть вам вибачень, на які ви заслуговуєте. Якщо такі люди перепрошують за те, що зрадили вас, вони запевнятимуть вас, що цього ніколи б не сталося, якби на них не накинулися, або якби ви були більш зацікавлені в сексі останнім часом, або якби вони не замовили зайве пиво в барі.

І якщо у вас вистачить сміливості протистояти і сказати, що це все — нісенітниця, вони повністю перевернуть ситуацію. Вони перерахують усі приємні речі, які зробили для вас, і звинуватять вас у невдячності. Вони згадають, що ви теж не ідеальні, але вони ніколи не тримали на вас зла. Вони намагатимуться викликати у вас почуття провини, попри те, що саме вони все й зіпсували.

Токсичні люди ніколи не визнають, що вони не праві. Вони ніколи не задумаються над своїм вибором і не прийдуть до розуміння того, що їм потрібно змінитися. Не має значення, що ви робите і як сильно ви їх любите — суперечку з ними просто неможливо виграти. Вони докладуть усіх зусиль, щоб довести свою невинність. Вони вигадуватимуть на ходу, поширюватимуть чутки й спотворюватимуть правду, щоб вона відповідала їхнім власним уявленням.

Ви можете кричати на них, лаятися або спокійно викладати факти, але це нічого не змінить. У них є талант змінювати реальність. Вони створюють свою власну правду і намагаються змусити якомога більше людей повірити в неї. Тож у підсумку здаватися божевільним будете саме ви. А врешті-решт виявиться, що це ви все й зіпсували.

Коли на вашому шляху зустрічається токсична людина, найкраще, що можна зробити для своєї ж користі, — це піти геть, тому що вам ніколи не вдасться напоумити її. Ви ніколи не змусите її подивитися на ситуацію з вашого погляду. І ніколи не змусите визнати, що його брехня зайшла занадто далеко. Токсичні люди не мислять логічно. Вони думають тільки про себе.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *