Кремль прокоментував провал місії на Місяць

Головне тепер – продовжувати російську космічну програму, яка є “унікальною”, зазначив Дмитро Пєсков.

Росія повинна продовжувати свою програму з освоєння Місяця, попри провал місії Луна-25. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 29 серпня.

“Безумовно, вся країна стежила за місячною космічною місією. Але ми знаємо з вами, що шлях до зірок лежить через терни. Нічого в цьому немає страшного”, – заявив він.

За словами, Пєскова, головне тепер – продовжувати російську космічну програму, яку він назвав “унікальною”, а втрата Луни-25 – привід усунути помилки.

“Ми знаємо, що освоєння космічного простору та реалізація складних космічних програм не бувають без збоїв. Це не привід для того, щоб зневірятися, щоб рвати на собі волосся. Це – зайвий привід для того, щоб проаналізувати причини й усунути його наступного разу. Ми знаємо, що плани досить амбітні, вони реалізовуватимуться далі”, – сказав речник Кремля.

Як відомо, станція Луна-25 – перший російський космічний апарат, який спробував здійснити посадку на Місяць після розпаду СРСР. Її запустили 11 серпня, а вже 19 серпня в Росії заявили про “нештатну ситуацію” з місією на Місяць.

Зрештою, 20 серпня Роскосмос визнав, що станція Луна-25 врізалася у Місяць. Понад тиждень Кремль ніяк не коментував цей провал, особливо принизливий на тлі успіху Індії, яка успішно посадила на Місяць станцію Чандраян-3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *