9 фактів із життя одного з найпопулярніших драматургів у світі Вільяма Шекспіра

1. Зовнішність Вільяма Шекспіра підтверджена єдиним прижиттєвим портретом письменника. До речі автентичність цього партнера не викликає ні краплі сумнівів. Портрет довгі роки зберігався в приватній колекції. Відомо лише тільки те, що картину було зроблено за 6 років до смерті Шекспіра. На жаль, ніхто не знає точного імені автора портрета.

2. Вільям Шекспір одружився у 18 років з дівчиною, якій було 28 років. Мало хто знає, але одружився Шекспір, бо його дівчина завагітніла. Майбутній поет навіть звертався навіть до єпископа заради дозволу на шлюб.

3 Багато дій у п’єсах Вільяма Шекспіра відбувалися в багатьох країнах, у яких Шекспір не був ніколи. Наприклад: Італія, Данія, Франція. Шекспір взагалі ніколи не виїжджав за межі Англії. Але в його п’єсах так точно описані закордонні країни, що це викликає дуже багато запитань на тему його авторства.

4. Завдяки Вільяму Шекспіру англійський лексичний запас слів збільшився на 1700-4200 нових слів. І це дійсно дуже великий внесок в англійську мову.

5. Діти Вільяма Шекспіра були двійнятами: хлопчик і дівчинка. На жаль, його син помер у ранньому дитинстві, а от його донька прожила дуже довге життя для того часу. Шекспір дуже часто використовував у своїх творах тему  двійнят, Найімовірніше, найімовірніше, річ у тім, що він і сам був батьком двійнят.

6. Словниковий запас Вільяма Шекспіра дуже вражав своїм обсягом: приблизно від 20 до 25 тисяч слів. Для порівняння, сучасні англійські письменники використовують для письма не більше 4000 слів.

7. Вільям Шекспір народився 23 квітня і помер він теж 23 квітня. Прожив він цілих 52 роки, що для того часу було теж дуже навіть добре.

8. Книги, написані Вільямом Шекспіром, посідають друге місце за цитуванням після біблії.

9. Мало хто знає, але більша частина супутників навколо планети Уран названі на честь персонажів творів Шекспіра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *