Претенденти на здобуття Мукачівської міської премії ім. О. Духновича 2021 року: Тиберій Йонаш

Номінація «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво»
Тиберій Йонаш – художник, педагог, голова громадської організації “Ром-Арт”. Мальований твір “Дівчина з квітами” (полотно, олія, 50х70, 2020 рік).
На изображении может находиться: один или несколько человек
 
Тиберій Йонаш – талановитий художник, громадсько-культурний діяч, педагог і наставник, голова громадської організації “Ром-Арт”. Народився у місті Мукачеві, змалку проявляв великий інтерес до навчання, проявив свої таланти до малювання. Він постійно розвивався, шукав шляхи для здобуття фахової освіти. У дорослому віці Йонаш Тиберій знайшов своє покликання саме в образотворчому мистецтві: малює колоритні та різнобарвні полотна, зокрема натюрморти, портрети, пейзажі. Володіє різними техніками рисунку та малювання.
На изображении может находиться: 1 человек, цветок
Великого позитивною рисою Тиберія Йонаша є те, що він передає свої знання дітям, з якими активно займається у своїй художній школі «Ром Арт». Багато його учнів вже зараз розкривають свої таланти до малювання. Разом вони провели вже багато художніх пленерів та виставок, у т. ч. в Мукачеві, Ужгороді та Києві.
 
Володіє оригінальною технікою малювання, одна з головних тем його полотен — це життя, краса і культура ромського народу. Його картини — це яскраві птахи, затишні дворики, красиві люди, гарні квіти. Тиберій Йонаш уміло поєднує кольори, його роботи легкі для сприйняття з боку глядача. За своє мистецьке життя Йонаш Тиберій намалював сотні картин, і зараз він радує своїми новими роботами.
 
На Мукачівську міську премію ім.О.Духновича номіновано мальований твір “Дівчина з квітами” (полотно, олія, 50х70, 2020 рік). У ліричній фігуративно-мальованій композиції автор використовує чіткі контрасти кольорів, тону, фактур у поєднанні з делікатними нюансами барв, фактур. Також пластика конструктивної вертикалі твору гармонійно зв’язана з горизонталлю живопису. Загалом тепло-холодний контраст доповнений тональним контрастом сприяє чіткому прочитанню головної ідеї твору — жіночої фігури. Ліричний настрій та романтика – це головні чинники, якими можна описати враження від твору і його дух.