Розумні люди часто пізно лягають спати, люблять безлад і більше лаються

Чи відчували ви обурення, бувши дитиною, коли вас змушували наводити порядок в кімнаті, заганяли рано в ліжко або вичитували за «погані» слова? Якщо так, не переживайте, можливо, у вашої поведінки є цікава першопричина.

Дослідники прийшли до висновку, що подібна поведінка може вказувати на зв’язок з високим рівнем розумових здібностей.

Інтелектуальні люди частіше лаються

Вам, мабуть, доводилося чути, що люди, які використовують лайливу лексику, – це бідолахи, на кшталт Еллочки-людожерки. Однак, якщо вдуматися, то все якраз навпаки: малий словниковий запас характерний для тих, хто навмисно не використовує всі слова, які знає.

Результати досліджень показали, що чим більше лайливих слів може відтворити людина за одну хвилину, тим вищий результат він демонструє в тесті IQ. Дослідники припустили, що нецензурні слова в лексиконі говорять про красномовність, а не про спробу замаскувати брак слів.

Розумні люди пізно лягають спати

Ви відчуваєте потребу лягати спати пізно? Це теж може свідчити про відмінні розумові здібності. Дослідники відзначили зв’язок між звичкою лягати спати далеко за північ і високим рівнем інтелекту.

Серед відомих «сов» можна згадати Барака Обаму, Чарльза Дарвіна, Вінстона Черчилля, Елвіса Преслі. І якщо ви схильні спати допізна, ви напевне перебуваєте в хорошій компанії.

Безлад і високий IQ – в одній зв’язці

Отже, ви не соромитеся лаятися від щирого серця і розвивати бурхливу діяльність по ночах? І при цьому ви ще й розводите «творчий хаос» на робочому столі? Для вас є хороші новини.

Безлад на столі геніїв пов’язаний з особливостями їхнього мислення, про це йдеться в дослідженні університету Міннесоти. Якщо ви не вважаєте за потрібне присвячувати багато часу ідеальному порядку, це не означає, що ви нечупара. Можливо, у вашого розуму є більш важливі справи.

За словами дослідників, безлад на столі сприяє творчій продуктивності.

Психолог Кетлін Вогс підкреслює: «Безлад навколо, як можна вважати, надихає на звільнення від традицій, а це дає поштовх до створення нових ідей. І навпаки, ідеальний порядок спонукає до дотримання умовностей і правил».

Морс

Сподобалася стаття? Підтримай Фенікс-Слово!
ПриватБанк
UAH: 5169 3600 0417 0613


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *