Онколог розповів що б він робив, якби йому поставили діагноз “рак”

“5 речей, які я б зробив, якби сьогодні мені поставили цей діагноз”.

Відомий у США лікар і вчений Марк Хайман написав колонку про те, що потрібно робити, якщо у вас виявлять рак.
“Марку, що б ти робив, якби в тебе діагностували рак?” – таке запитання мені днями несподівано поставив друг.
На жаль, із раком у житті я стикаюся дуже часто: це траплялося і з моєю родиною, і з пацієнтами. Проблема в тому, що традиційна медицина мислить неправильними, застарілими категоріями, коли справа доходить до онкології.
Ми чудово навчилися його вирізати, спалювати й навіть витравлювати за допомогою хіміотерапії, ми опромінюємо його радіацією і бомбардуємо наркотиками, але причина раку так і не піддається лікуванню.

На щастя, у нас є альтернатива. Це “функціональний медичний підхід до раку”.

Функціональна медицина дає можливість фахівцям і пацієнтам проводити спільну роботу над тим, щоб усунути причини захворювання, в самому їхньому корені. Це така нова персоналізована модель діагностики та лікування нових захворювань.
Суть проста: ви здаєте зразки для генетичного аналізу, а лікарі кажуть вам, до яких хронічних хвороб ви схильні, і що потрібно робити, щоб їх уникнути.
Більшість фахівців у цій галузі сходяться на думці, що рак виникає через дисбаланс в енергетичній системі організму. Хвороба виникає “поступово”, і тому так багато людей живуть із пухлинами й навіть не підозрюють про це.

Іншими словами, рак — результат неправильного способу життя.

Що ж робити? Змінити його. З одного боку, це могло б бути чудовою профілактикою онкології. З іншого, деякі пацієнти можуть розраховувати, що новий спосіб життя змінить їх і позбавить пухлини.
Адже відомо, що імунна система організму за певних умов таки може виявляти ракові клітини й знищувати їх!
Ось 5 речей, які я б зробив, якби сьогодні мені поставили діагноз: “рак”.

1. Я б припинив їсти цукор

Цукор живить ракові клітини й сприяє їхньому розвитку. Середній американець з’їдає за рік 69 кілограмів цукру і 66 – борошна! Те ж саме відбувається в решті світу, де 1,7 млрд людей страждають від ожиріння!

Якщо ви хочете запобігти розвитку раку або хоча б узяти його під контроль, вам доведеться дотримуватися дієти, що підтримує в нормі рівень інсуліну.
Доведеться їсти багаті на клітковину свіжі, цільні, “реальні” продукти й звести до мінімуму споживання солодкої обробленої їжі. Так ви зможете живити себе, але позбавите раціону ракові клітини.

2. Я б виключив із раціону всі продукти, які мені не підходять

Що це за продукти? У всіх по-різному. У великому дослідженні, опублікованому в Журналі Американської медичної асоціації, було виявлено, що близько 35% американців страждають від підвищеної чутливості до глютену.
Якщо такі люди щодня їстимуть хліб, то рано чи пізно помруть або від раку, або від хвороб серця.

Популярним тригером харчової алергії є і молочні продукти. До того ж вони пов’язані з резистентністю до інсуліну.

Якщо такі люди постійно п’ють молоко, а погане самопочуття списують на стрес чи втому від роботи, рано чи пізно їхній запалений кишківник стане причиною дуже серйозних проблем.
Прислухайтеся до себе. Якщо після якоїсь їжі, яка вам подобається, але не підходить, ви почуваєтеся погано, відмовтеся від неї!

3. Я б перейнявся запальними процесами у своєму організмі

Запалення — прямий шлях до всіх серйозних хронічних захворювань, включно з раком. Зазвичай вони починаються тоді, коли у вас розвиваються резистентність до інсуліну, аутоімунні захворювання або алергії.
Якщо ви почуваєтеся втомленими й пригніченими, налягайте на продукти, багаті на Омегу-3. Найкращі їхні джерела: червона риба і лляне насіння. Вони допоможуть вашому організму впоратися із запальними процесами.

4. Я б подбав про здоров’я свого кишківника

Мова тут не тільки про ризики розвитку раку товстої кишки. Нині багато вчених активно тестують гіпотезу про те, що причиною раку може бути мікробіом товстої кишки. Іншими словами, причина може ховатися в бактеріях, які живуть у кишківнику.
Що ж робити? Споживати якомога більше пробіотиків і пребіотиків: це кефір, йогурти. Також вам потрібні фітонутрієнти (лісові ягоди), куркумін (міститься в куркумі) і ресвератрол (його багато у вині та винограді). Це допомагає уповільнити запальні процеси в кишківнику.

5. Я б уникав токсинів

Середній новонароджений з’являється на світ із 287 хімікатами, які знаходяться в його пуповині. Деякі з них нейротоксичні. До чого це я? До того, що ніхто з нас не може повністю уникнути поганого впливу токсинів.
Але його можна зменшити! Насамперед потрібно уникати пестицидів, фталатів, бісфенолу А, антипіренів, важких металів (ртуть і свинець насамперед).
Як це зробити? Не купуйте напої в пластиковій тарі. Не їжте складних напівфабрикатів. Уникайте прогулянок у центрах великих міст: свинець, що потрапляє в атмосферу від автомобілів, які стоять у заторах, дуже небезпечний, якщо його концентрація вища за звичайну.
І пам’ятайте: рак — це не вирок. Якщо докласти достатньо зусиль, хворобу часто вдається перемогти. Ваше завдання — покладатися не тільки на лікарів, а й на самого себе! Зробіть усе можливе, щоб збільшити свої шанси!
А ви намагаєтеся стежити за тим, що їсте, або ні в чому собі не відмовляєте?

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *