“Скільки тут ідіотів”: угорський єврокомісар забув вимкнути мікрофон та образив євродепутатів (відео)

Європейський комісар з питань розширення та сусідства від Угорщини Олівер Варгеї після виступу у будівлі Європарламенту забув вимкнути мікрофон і випалив: “Скільки ж тут ідіотів”. Враховуючи, що в цей момент його оточували євродепутати, очевидно, що вони прийняли висловлювання угорського політика на свій рахунок.

В результаті опозиційна партія Demokratikus Koalíció (Демократична коаліція) виступила із заявою, яка закликає до відставки Варгеї, наголосивши, що його коментар абсолютно не відповідає принципам роботи Європарламенту. Про скандальний інцидент повідомило видання TELEX 

“Демократична коаліція закликає до негайної відставки Олівера Варгеї, і якщо він відмовиться піти у відставку за власним бажанням, ми очікуємо, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн негайно звільнить його”, – зазначено у колективній заяві угорської політичної сили у парламенті.

''Скільки тут ідіотів'': угорський єврокомісар забув вимкнути мікрофон та образив євродепутатів. Відео

Сам Варгеї того ж дня через кілька годин опублікував звернення з вибаченнями за невдалий вислів, зроблений у невдалий час і в невідповідних обставинах. Подібний інцидент він назвав непорозумінням, а європейських депутатів – шановними колегами.

“Це було пов’язано з приватною розмовою, що продовжувалась угорською мовою між мною і главою мого кабінету з зовсім іншого питання, яке було вирвано з контексту. Я перепрошую за будь-яке можливе непорозуміння з цього приводу”, – написав єврокомісар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *