Жаклін Кеннеді: 7 речей, за які «майже ідеальній» було соромно

В середині минулого століття кумиром мільйонів була Жаклін Кеннеді. Стильна, елегантна, стримана дівчина з хорошої сім’ї здавалася найкращою партією для майбутнього президента. Та й сама Джекі всіляко намагалася зберегти свій імідж, але при цьому відчайдушно їй доводилося соромитися навіть того, в чому вона зовсім не винна. Проте в очах простих американців дружина президента повинна була залишитися напівбогом, в біографії якого просто не могло бути ніяких недоліків.

Джон Був’є III

Джон Бувье III Іоанн Був’є III з дружиною і дочкою.

Батько майбутньої дружини президента США Джон Був’є III змусив себе соромитися. Жаклін постійно соромилася, якщо їй ставили питання про батька. Адже він вів далеко не пристойний спосіб життя, навпаки, Джон Був’є зловживав алкоголем, захоплювався азартними іграми й не гребував проводити час в обіймах жінок легкої поведінки. Він не міг навіть привести власну дочку до вівтаря в день весілля, бо не розраховував свої сили під час лібацій напередодні. Біографи стверджували, що він все ще займався дрібним шахрайством.

 

Джанет Нортон Лі

Джанет Нортон Ли Джанет Нортон Лі і Жаклін Кеннеді.

Мати Жаклін Кеннеді була порядною у всьому дамою, але до не зовсім легальних методів їй доводилося вдаватися тільки для того, щоб розлучитися з нестерпним чоловіком. У 1930-х роках в США простим людям було не так просто  отримати розлучення. Джанет найняла даму за певну плату, щоб спокусити Джона Був’є і надати докази його невірності. Дівчина повністю виконала взяті на себе зобов’язання. Правда, секрет такого швидкого розлучення був розкритий, але Джанет вважала кілька плям на своїй репутації цілком прийнятними витратами за отримання свободи.

 

Неадекватна поведінка

Неподобающее поведение Жаклін Був’є.

Важко уявити, але в підлітковому віці Жаклін зі старанного учня перетворилася в справжнього некерованого підлітка. Її навіть кілька разів виганяли з класу за «неадекватну поведінку». Однак дівчину можна зрозуміти, для неї розлучення батьків стало справжнім ударом, до того ж вона була дуже комплексувала через свій недолік. Джекі народився з однією ногою на чверть дюйма коротшою за іншу. Подорослішавши, вона стала використовувати спеціальні п’яткові накладки, щоб компенсувати свою особливість.

 

Легковажність

Легкомыслие Жаклін Кеннеді.

Якби Джекі Кеннеді могла передбачити майбутнє, вона ніколи б не погодилася на заручини з Джоном Хустедом-молодшим ні за що на світі. Більш того, між першою зустріччю й згодою, якою Жаклін відгукнулася на пропозицію руки й серця, пройшло трохи більше як місяць. Більш того, вона серйозно готувалася до весілля і буквально пурхала від щастя. І тут на дорозі з’явився Джон Ф. Кеннеді. Всі  власні признання були забуті, заручини були розірвані, а попередник Кеннеді здавався нудним і інфантильним. Через багато років біографи Джекі напишуть, що дружина президента дуже шкодувала про свою поспішну і легковажну згоду на шлюб, дану Джону Хустеду.

 

Невдалий шлюб

Неудачный брак Жаклін і Джон Ф. Кеннеді.

Однак через рік вона вийшла заміж за Джона Ф. Кеннеді. Хоча незадовго до весілля вона знову засумнівалася в тому, чи варто їй йти під вінець. Тим більше, що Джон  нагадував Джекі  власного батька. Час показав, що її передчуття не обдурили її. У найважчі періоди свого життя Жаклін Кеннеді завжди залишалася одна. Коли дочка пари народилася без ознак життя, Жаклін так хотіла, щоб чоловік тримав її за руку і шепотів їй на вухо слова втіхи … Але він вважав за краще відпочивати  з друзями на яхті, не нехтуючи увагою юних німф.

 
 Жаклін і Джон Ф. Кеннеді.

Уже тоді вона думала про розлучення, але родичі й колеги Кеннеді по партії, за словами одного з біографів Джекі, зробили все, щоб вона відмовилася від своєї ідеї, адже розлучення може негативно позначитися на репутації майбутнього президента. В якості «компенсації» місис Кеннеді запропонували кругленьку суму в мільйон доларів. Невідомо, чи погодилася вона, але автор книги «Жаклін Кеннеді Онассіс: Життя за її найсміливішими мріями» Дарвін Портер, хоч і не кажучи прямо, але явно натякає на те, що цю суму Жаклін вважала достатньою платою за свої муки.

 

Думки про самогубство

Мысли о суициде Жаклін Кеннеді.

При цьому Джекі любила чоловіка і ніколи не давала приводу засумніватися у своїй вірності. Смерть чоловіка ледь не вбила її саму. На публіці Джекі Кеннеді була стримана, залишилася одна, вона відчайдушно страждала. Дійшло навіть до того, що вона, повністю втративши віру в Бога, захотіла накласти на себе руки. У цей період вона листувалася зі священником Джозефом Леонардом. Жаклін розповіла йому про свій гнів на Бога і запитала, чи наважиться Господь розлучити її з чоловіком, якщо вона вирішить покінчити життя самогубством.

 

У пошуках комфорту

В поисках утешения Жаклін Кеннеді і Аристотель Онассіс.

І все ж Жаклін врешті-решт зуміла взяти себе в руки й зрозуміти, що життя триває, а вона ще молода і красива. Думки про самогубство вже не преходили їй в голову, навпаки, вона збиралася жити. Незабаром вона навіть закохалася в Девіда Ормсбі-Гора, посла Британії в США. Їхні почуття були взаємними, і Девід вирішив запропонувати руку і серце Джекі Кеннеді. Але вона, зібравши всю свою волю в кулак, все одно відмовилася. Девід дружив з Джоном Ф. Кеннеді, і Жаклін хотіла б уникнути спогадів про своє минуле. І тоді вона прийняла пропозицію Аристотеля Онассіса. Правда, ні про який щасливий шлюб на цей раз не могло бути й мови. Одруженням Жаклін Кеннеді викликала хвилю обурення і звинувачень у зраді пам’яті Джона Ф. Кеннеді. А її відносини з мільярдером навряд чи можна було б назвати гармонійними й щасливими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *