НАБУ провело обшуки у слідчого Нацполіції та прокурора екологічної прокуратури

НАБУ і САП провели обшуки у старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції В’ячеслава Поталапа та прокурора відділу Спеціалізованої екологічної прокуратури Андрія Грицана у справі прохання та одержання неправомірної вигоди.

Про це йдеться в матеріалах судових справ та підтверджують співрозмовники в антикорупційних органах, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру головному оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Олександру Маслову у проханні та отриманні від підприємця 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна.

У межах цієї справи детективи НАБУ провели обшук у старшого слідчого НП Поталапа і вилучили в нього телефон iPhone 14 ProMax, жорсткий диск на 1Тб, ноутбук Asus і системний блок. На вказане майно наклали арешт і його визнано речовими доказами. Також детективи обшукали прокурора екологічної прокуратури Грицана і вилучили в нього телефон iPhone 12 Pro, який арештували і визнали речовим доказом. На телефонах Поталапа та Грицана знайшли листування, пов’язані у справі Маслова.

За версією слідства, опер ДСР Нацполіції Олександр Маслов повідомив власнику трьох приватних компаній про можливість розв’язування питання щодо припинення кримінального переслідування за умови одержання ним неправомірної вигоди в сумі 150-180 тисяч доларів. У липні 2023 року Маслов зустрівся з братом цього підприємця та висловив прохання надати для себе, службових осіб ДСР, Головного слідчого управління НП та Офісу генерального прокурора неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна. Наприкінці липня цьому підприємцю повідомили про підозру.

В березні 2024 року опер поліції тричі зустрівся з братом підозрюваного підприємця та повторно висловив прохання надати неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. У квітні Маслов повідомив, що отримуватиме неправомірну вигоду за посередництва адвоката, дані якого передасть пізніше. 11 квітня бізнесмен передав указаному адвокату 150 тис. дол. неправомірної вигоди, а опера поліції Маслова затримали.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив засідання у справі колишнього посадовця Чернівецького управління поліції.

Словом і Ділом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *