CNN: Росія виробляє для війни в Україні втричі більше артилерійських снарядів, ніж США та Європа

Схоже, що Росія виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США і Європа, що є ключовою перевагою напередодні очікуваного чергового російського наступу в Україні наприкінці цього року.

Росія виробляє близько 250 000 артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік, згідно з оцінками розвідки НАТО щодо російського оборонного виробництва, наданими CNN, а також джерелами, знайомими з зусиллями Заходу з озброєння України. Разом США і Європа здатні виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів на рік для відправки до Києва, повідомив CNN високопоставлений представник європейської розвідки.

Американські військові поставили собі за мету виробляти 100 000 артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року — менше половини російського щомісячного виробництва — і навіть ця цифра зараз недосяжна, оскільки виділення Україні 60 мільярдів доларів заблоковано в Конгресі, заявив журналістам минулого тижня високопоставлений представник армії.

“Те, в чому ми зараз перебуваємо, — це війна на виробництві”, – сказав високопоставлений чиновник НАТО в інтерв’ю CNN. “Результат в Україні залежить від того, як кожна зі сторін підготовлена до ведення цієї війни”.

Офіційні особи кажуть, що Росія зараз випускає близько 10 000 снарядів на день, тоді як з українського боку — лише 2000 на день. За словами представника європейської розвідки, в деяких місцях вздовж 600-мильного фронту співвідношення ще гірше.

Дефіцит озброєнь виник у чи не найнебезпечніший момент для військових зусиль України з часу, коли Росія вперше пішла на Київ у лютому 2022 року. Гроші США на озброєння України закінчилися, а республіканська опозиція в Конгресі фактично припинила їх виділення.

Тим часом Росія нещодавно захопила українське місто Авдіївку і, за загальним визнанням, володіє ініціативою на полі бою. Україна бореться не лише з нестачею боєприпасів, але й зі зростальною нестачею живої сили на лінії фронту.

CNN

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *