Чому чоловіки бувають самотніми?

Якщо у чоловіка немає стосунків, то завжди є лише одна причина, пояснюємо простими словами.

Зараз все більше дорослих чоловіків, що вже досягли чогось в житті, обирають самотність. Вибирають, бо, на думку психологів, їм так зручно. Інші названі причини лише прикриття. Насправді якщо чоловік щиро хоче створити сім’ю, він шукатиме шляхів до розв’язання проблеми. А якщо не хоче – його ніхто не змусить. То чому чоловіки самотні?

На сеансах психотерапії самотні чоловіки наводять список причин, через які вони не можуть знайти собі пару. Справа зазвичай у зовнішності або в характері, а іноді у звичках чи неспроможний забезпечити потенційну сім’ю. Усі ці разом узяті причини – вершина айсберга.

Безвідповідальність

Небажання брати на себе відповідальність за добробут сім’ї та власних дітей змушує чоловіків нудьгувати на самоті. Для неодруженого здається прийнятним марнувати життя в нічних клубах і знайомитися щовечора з новою жінкою. А вранці неодружений чоловік прокидається один і мріє про сніданок.

Багатьом здається, що дружина – це шлях у нікуди. Дружина заборонить спілкуватися з друзями, ревнуватиме і вимагатиме, щоб у свята він їздив до її батьків. Приблизно так описують шлюб неодруженому його одружені друзі, і тоді самотнє життя йому здається раєм.

Невдалі стосунки

Усі колись закохуються вперше. Нерідко чоловік, зустрівши своє перше кохання, хоче прожити з нею все життя. А коли за кілька років він вирішує зробити пропозицію руки і серця, будує для них будинок і сподівається на сімейне щастя, дівчина раптом не готова до такого серйозного кроку. Тоді чоловік з романтика перетворюється на циніка і вже ніколи не довіряє жінкам.

Він може зустрічатися, спілкуватись, дружити з жінками, робити їм дорогі подарунки. Але серйозно не замислюватиметься про шлюб. Це може тривати роками. Тому що, якщо одного разу людина пережила зраду, їй буде складно довіритися комусь знову.

Підвищені вимоги

Те, скільки треба заробляти, у скільки років одружуватися і яку жінку брати за дружину, часто нав’язує суспільство. У соціальних мережах ми всі бачимо, наскільки щасливо складається життя в інших людей. Чоловіки із завищеною самооцінкою нерідко складають список своєї ідеальної супутниці. Між собою неодружені навіть оцінюють подруг. Замість того, щоб самому відповідати своїм вимогам, чоловік починає скаржитися на меркантильність і жорстокість сучасних дівчат. Підсумок – самотність.

Відсутність фінансового добробуту

Бути одруженим – це дорого. Бути татом — ще дорожче. У світі, де ціни з кожним днем досягають хмар, звичайний середньостатистичний чоловік і не намагається заводити стосунки, бо боїться, що не зможе забезпечити дружину та дитину. На дітей і справді доведеться витратитися, і перспектива витрачати гроші на іншу людину, хай навіть рідного сина чи дочку найближчі 18 років, зовсім не подобається чоловіку середнього віку. Особливо якщо цей чоловік на цю мить сам зазнає фінансових труднощів.

Життя з мамою

В особі дружини чоловік знаходить друга, порадника та коханку. Коли чоловік живе з мамою, жодна жінка не зможе закрутити з ним роману. Тому що мама знає краще, хто потрібний її синові, мама завжди радить, як правильно чинити. Мама є другом і порадником, а жінкам, яких зустрічає чоловік, залишається бути коханками.

Поки чоловік живе з матір’ю, він не зможе збудувати здорові стосунки з жінкою. Саме цю причину психолог Павло Домрачов вважає єдиною причиною самотності. Щоб зрозуміти, яка жінка йому потрібна, треба з’їхати від мами, і тоді чоловік зрозуміє, що всередині нього порожнеча. Звільниться місце для жінки, яка стане йому другом, порадником та пристрасною коханкою.

Розібратися в собі можна за допомогою спеціаліста. Не можна стримувати емоції, інакше це позначиться на психічному та фізичному здоров’ї, а також спілкуванні з навколишніми. Щоб знайти супутницю життя, не варто шукати її на сайтах знайомств. Здається, що так зручніше знайти людину за інтересами. Але тільки коли ти усвідомлюєш, чого хочеш від життя, і почуватимешся комфортно наодинці з собою, тільки тоді ти станеш готовим до серйозних стосунків. Чому чоловіки самотні? Тому що їм так комфортно жити. Дівчину можна зустріти, займаючись спортом, читаючи книги в бібліотеці, прогулюючись у парку. Головне — почати з турботи про себе.

Морс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *