Навіть орхідея, що помирає, оживе: диво-напій вдихне життя в дохлі рослини — почнуть пускати нове коріння

Орхідеї, хоча і прекрасні, вимагають особливого догляду, і навіть невелика помилка може призвести до втрати квітів, гниття і в’янення рослини. Однак існують способи врятувати орхідею і повернути їй цвітіння.

Як врятувати орхідею, що помирає:

1. обережно витягніть орхідею з горщика і дайте корінню звільнитися від зайвої води.

2. очистіть коріння від залишків старого субстрату.

3. Уважно огляньте коріння. Якщо ви помітили гниття, обріжте їх дезінфікованими ножицями і обробіть місця зрізів корицею або перекисом водню, щоб запобігти інфекції. Також видаліть засохле або гниле листя.

4. Пересадіть орхідею у свіжий ґрунт. Ви можете придбати спеціальний субстрат для орхідей або приготувати його самостійно. На дно горщика насипте шар керамзиту, помістіть рослину і засипте коріння мохом, шматочками кори й перлітом. Поливайте орхідею обережно, щоб вода стікала корінням і затримувалася на дні горщика.

5. Для живлення коренів приготуйте домашнє чайне добриво. Залийте пакетик чорного чаю окропом і дайте охолонути. Потім використовуйте настій для поливу рослини або обприскування коренів. Чай живить орхідею і сприяє її відновленню.

Орхідеї, оброблені чаєм, починають активно розвиватися, утворюючи нове коріння, листя і квіткові стебла, завдяки поживним властивостям напою, які стимулюють ріст і відновлення рослини.

Ельвіра Махмутова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *