Як використовувати активоване вугілля, щоб орхідеї красиво і пишно цвіли

Орхідеї — дуже примхливі квіти, які потребують ретельного догляду.

Порадувати їх частим і рясним цвітінням можна за допомогою копійчаного аптечного продукту — активованого вугілля.

Попри те, що це засіб коштує дешево, воно дуже корисно для орхідей.

Коли використовувати активоване вугілля для орхідей?

Використовувати активоване вугілля слід, коли квітка захворіє. Його листя зів’яли, з’явилася цвіль і квітконос відвалився. У цьому випадку вона потребує пересадки.

Орхидея
Фото: © Бельгійські
Квітку слід акуратно вийняти з горщика й оглянути її коріння. Всі засохлі й підгнилі частинки слід зрізати, а уражені ділянки коренів присипати товченим активованим вугіллям.

Після цього орхідею можна висаджувати в новий ґрунт. Активоване вугілля виступить антисептиком, який захистить квітка від проникнення патогенних мікроорганізмів.

Також в субстрат для орхідей необхідно додати активоване вугілля. Для цього таблетки слід рівномірно розподілити по горщику, ні в якому разі не класти їх в одне місце, адже такі маніпуляції не дадуть результату. І  порошкоподібним активованим вугіллям можна посипати поверхню ґрунту.

Завдяки активованому вугіллю покращиться повітрообмін ґрунту і зменшиться надлишок вологи, завдяки чому знизиться ризик виникнення гнилі й грибкових захворювань.

Активоване вугілля також можна використовувати при поливі квітки. Якщо регулярно поливати орхідею таким розчином, то вона буде пишно і красиво цвісти.

Поливати квітка методом занурення потрібно раз в кілька місяців, при цьому, обов’язково, у воду слід додати кілька таблеток активованого вугілля. Такий спосіб поливу допоможе запобігти загнивання коренів, адже здорові коріння — запорука міцної квітки й гарного рясного цвітіння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *