Учені досліджували Антарктиду і зробили унікальне відкриття

Вчені провели дослідження крижаних шельфів Антарктиди.
Дослідження, опубліковане в журналі Geophysical Research, порушує питання про товщину крижаного покриву, що приховує підземні океани на супутниках Європи та Енцелада, і пропонує, що ці дані можуть дати нам уявлення про потенційну населеність цих світів.

Про це пише науковий портал Space.

Наукове товариство вважає, що супутники Сатурна, такі як Енцелад, і супутники Юпітера, включно з Європою, приховують під своєю замерзлою поверхнею океани. Це викликає припущення про можливість наявності в цих океанах умов, придатних для розвитку життя.

Вчені, які досліджували крижані шельфи Антарктиди, виявили цікавий зв’язок між товщиною льоду і температурою води під ним. Це відкриття надихнуло на застосування аналогічного підходу до вивчення супутників Сонячної системи, таких як Європа і Енцелад.

Тепер є надія, що ці дані допоможуть ученим краще зрозуміти умови, в яких можуть існувати океанські світи за межами Землі. У дослідженнях в Антарктиді було виявлено, що маса льоду над океаном і вода під ним взаємодіють через процес, званий “накачуванням льоду”. Це відбувається через різницю в товщині льоду, яка створює різний тиск на рідку воду під ним. Цей тиск впливає на температуру точки замерзання і точки танення води.

Дослідники вважають, що подібний механізм може призвести до формування унікального складу і текстури льоду, а також впливати на розподіл живих організмів під льодом на Землі. Вони припускають, що аналогічний процес може відбуватися на супутниках Сатурна і Юпітера – Енцеладі та Європі, а можливо, навіть і на інших супутниках, таких як Ганімед і Титан.

Дані, зібрані космічним апаратом “Кассіні”, який досліджував Сатурн із 2004 до 2017 року, показали, що температура підземного океану Енцелада може коливатися від мінус 1 до мінус 1,3 градуса Цельсія.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *