Дивні планети з глибокого космосу

Давайте будемо чесні самі з собою хоча б в таких дріб’язкових питаннях, як освоєння космосу. Ми не знаємо про нього практично нічого – і це правда. Всі проведені дослідження стосуються лише крихітної частки того, що насправді може відбуватися, причому навіть не в далекій-далекій галактиці, а прямо на порозі Сонячної системи. Ось кілька найбільш дивних речей, знайдених вченими на цей час.

Планета з пекла

Странные планеты из глубокого космоса

Її ім’я, на цей момент – Gliese581C Forest04Gliese 581.
Її сонце менше нашого у два рази. І ближче до планети в чотири. Унікальна ситуація призвела до того, що наша потенційна нова батьківщина (а це дійсно так, через близькість 581 до Землі) зберігає жахливе рівновагу в просторі. Одна сторона постійно повернена до зірки: тут поверхню буквально кипить. Є шанс, що пекельна планета стане людству новим будинком. Зате на другий панує вічний арктичний холод. Але, гіпотетично, посеред цих крайнощів існує придатний до проживання пояс, куди й збираються спорядити експедицію нелюдські вчені. Наука вимагає жертв, виявляэться.

Космічна полуниця з ромом

Странные планеты из глубокого космоса

В останні кілька років увагу багатьох астрономів Землі було зосереджено на космічній хмарі неподалік від центру Чумацького шляху.
Якщо Бог дійсно існує, то в почутті гумору йому не відмовити: це утворення пахне полуницею і має смак рому. П’ятнадцять осіб на одному кораблі, йо-хо-хо і планета рома! Sagittarius B2 складається з водню, етилового спирту, формальдегіду, мурашиної кислоти та етиленгліколю – поява даних про це і дало астрономам підставу до настільки сміливого припущення про смакові та нюхові особливості хмари.

Планета киплячого льоду

Странные планеты из глубокого космоса

У тій же системі (як автор жартома склав усі пекельні сюрпризи в один кошик), крутиться і ще одна божевільна планета.
Gliese 436 b схоже на Hoth з «Зоряних воєн» з одним невеликим винятком: вона постійно охоплена полум’ям. Палаючий лід в обсягах планети: ласкаво просимо в нову реальність. Але молекули води не можуть випаровуватися навіть в такій жахливій температурі, оскільки сила тяжіння тут настільки велика, що постійно притягує молекули води до центру планети. Всі разом виглядає справжнім божевіллям.

Вся вода всесвіту

Странные планеты из глубокого космоса
Всього у дванадцяти мільярдів світлових років від нас знаходиться найбільший водний резервуар у всесвіті.
Принаймні, у звіданої її частини. У центрі чорної діри знаходиться мрія будь-якого серфера землі. Найцікавіше, що це суперводоймище розташоване прямо в центрі чорної діри, яка, своєю чергою, є «оком бурі» квазара. Тут міститься в 140000000000000 більше води, ніж у всіх океанах землі. Мрія серфера!

Алмазна планета

Странные планеты из глубокого космоса
Це більше схоже на качку з щотижневого ранкового шоу: астрономи знайшли планету, що складається з алмазів!
Її власником виявився (тут потрібно поставити ім’я неугодного політичного діяча)! Але така планета існує насправді: Cancri 55 e на одну третину покрита справжніми діамантами. Планета  – мрія багатіїв, не інакше. Вміст графіту в її ґрунті настільки високий, що, за підрахунками вчених, в найближчі три сотні років вона повністю трансформується в один величезний коштовний камінь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *